Στον χορό των κρυπτονομισμάτων η Citigroup – Εξετάζει «άνοιγμα» στο Bitcoin

10:53 7/5/2021 - Πηγή: Fortune

Η Citigroup, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, εξετάζει «άνοιγμα» στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον των πελατών της αυξάνεται. Έτσι, μετά τις Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, η Citigroup διερευνά το ενδεχόμενο να επενδύσει στην εν λόγω

αγορά, σύμφωνα με τον Itay Tuchman, τον παγκόσμιο επικεφαλής συναλλάγματος του τραπεζικού κολοσσού.

Παρά τη μεγάλη μεταβλητότητα και τις προκλήσεις που διέπουν την αγορά κρυπτονομισμάτων, οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι αναγκάστηκαν να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για Bitcoin από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και hedge fund.

Όπως αναφέρει ο Tuchman, η Citigroup δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, όμως το σκέφτεται σοβαρά.

Τον Μάρτιο, η Citi δημοσίευσε μια έκθεση 108 σελίδων, στην οποία έδινε έμφαση στους παρά «πολλούς κινδύνους και εμπόδια που εμποδίζουν την πρόοδο του Bitcoin», το οποίο, όμως, «θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κορυφαίο συναλλακτικό νόμισμα».

Η τιμή του bitcoin, του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος κατ’ όγκο, έχει μειωθεί 12% από το ρεκόρ του περασμένου μήνα, αλλά εξακολουθεί να σημειώνει αύξηση κατά 75% από την αρχή του έτους (στα 57.000 δολ. την Πέμπτη 6 Μαΐου). Ο Tuchman επεσήμανε ότι από τον Αύγουστο του περασμένου έτους η Citi έχει διαπιστώσει μια «ραγδαία» αύξηση ενδιαφέροντος για το bitcoin σε ένα ευρύ φάσμα πελατών, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων. Κάποιοι ζήτησαν από την τράπεζα έρευνα και άλλοι ήθελαν να χρηματοδοτήσουν συμφωνίες με κρυπτονομίσματα. «Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι που δεν είναι ασφαλές και υγιές» καταλήγει το στέλεχος της Citigroup.

To άρθρο Στον χορό των κρυπτονομισμάτων η Citigroup – Εξετάζει «άνοιγμα» στο Bitcoin δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα