Προηγμένους πυρηνικούς αντιδραστήρες ετοιμάζει ο Μπιλ Γκέιτς- Σε τι στοχεύει

17:16 30/8/2020 - Πηγή: Fortune

Μικρούς προηγμένους πυρηνικούς σταθμούς που μπορούν να αποθηκεύουν ηλεκτρισμό για να καλύψουν τα δίκτυα που τροφοδοτούνται όλο και περισσότερο από πηγές όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια σκοπεύει να κατασκευάσει επιχείρηση του Μπιλ Γκέιτς. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα σχέδια του γνωστού δισεκατομμυριούχου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στοχεύει στο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου χωρίς να υπονομεύεται η αξιοπιστία του δικτύου.

Η TerraPower LLC,

η οποία ιδρύθηκε από τον Γκέιτς πριν από 14 χρόνια συνεργάζεται με την GE Hitachi Nuclear Energy και από κοινού σχεδιάζουν να ιδρύσουν σταθμούς υπό την ονομασία Natrium στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε αυτήν τη δεκαετία, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TerraPower, Chris Levesque.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο δεν είχε δημοσιοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Ο Levesque είπε ότι αναζητούν πρόσθετη χρηματοδότηση από ιδιωτικούς εταίρους και το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και ότι το έργο έχει την υποστήριξη της PacifiCorp, που ανήκει στο Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου Warren Buffett, μαζί με την Energy Northwest και την Duke Energy.

Εάν αυτό στεφθεί με επιτυχία, το επόμενο βήμα θα είναι η κατασκευή των εργοστασίων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό, δήλωσε ο Levesque. Μέχρι το 2050 «θα δούμε εκατοντάδες από αυτούς τους αντιδραστήρες σε όλο τον κόσμο, να δίνουν λύση σε πολλές διαφορετικές ενεργειακές ανάγκες», δήλωσε ο Levesque.

Οι μονάδες των 345 μεγαβάτ υπολογίζεται ότι θα ψύχονται με υγρό νάτριο με εκτιμώμενο κόστος περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κάθε μονάδα.

Η πυρηνική ενέργεια είναι η κατεξοχήν πηγή ηλεκτρικής ενέργειας σχεδόν χωρίς καθόλου εκπομπές, αλλά πολλές εγκαταστάσεις κλείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του υψηλού κόστους και του ανταγωνισμού από την ηλιακή και την αιολική ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα