Πλησιάζει η ώρα για ψώνια με bitcoin; – Η Mastercard ετοιμάζει κάρτα για κρυπτονομίσματα

10:56 11/2/2021 - Πηγή: Fortune

Την επιλογή να δέχονται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα σχεδιάζει να προσφέρει η Mastercard στους εμπόρους λιανικής μέσα στο 2021, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Coindesk. Πηγές εξοικειωμένες με το ζήτημα αποκαλύπτουν ότι και η Mastercard σχεδιάζει να εισέλθει δυναμικά στην αγορά κρυπτονομισμάτων- αν και η εταιρεία δεν έχει προβεί σε αποκαλύψεις

σχετικά με ποια ψηφιακά νομίσματα σκοπεύει να στηρίξει και σε ποιες χώρες.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Mastercard, Michael Miebach, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας το δ’ τρίμηνο του 2020, προέβη σε αποκαλύψεις, δηλώνοντας πως στόχος είναι να παρασχεθεί μέγιστη ευελιξία τόσο στους πελάτες όσο και στους εμπόρους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η Mastercard υποστήριζε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μέσω των συνεργατών της Wirex και Uphold. Ωστόσο, οι συναλλαγές αυτές κάλυπταν μόνο πληρωμές, και όχι διακανονισμούς, ενώ τα κρυπτονομίσματα μετατρέπονται σε fiat money, δηλαδή σε κανονικά τραπεζογραμμάτια, πριν φτάσουν στον έμπορο.

Ωστόσο, η νέα πρωτοβουλία υπόσχεται να ενισχύσει αυτή τη δυναμική μεταξύ των πελατών και των επιχειρήσεων που επιλέγουν, αφού θα μπορούν να επεκτείνουν τις συναλλακτικές δραστηριότητές τους κάνοντας άμεση χρήση κρυπτονομισμάτων. Σημειώνεται πως αυτό, σύμφωνα με το Coindesk, αποτελεί ένα ασφαλές στοίχημα, αφού οι περισσότεροι bitcoiners αντιμετωπίζουν τα νομίσματά τους ως επενδυτικά οχήματα, όχι ως εργαλεία πληρωμής.

Βέβαια, δεν έχει ακόμη συναφθεί κάποια συμφωνία διακανονισμού. Αντ ‘αυτού, τα cryptos θα αξιολογηθούν βάσει του πλαισίου «Αρχές για Συνεργασίες Blockchain» της Mastercard 2019, που δίνει έμφαση στη σταθερότητα, την προστασία των καταναλωτών και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς για τον έλεγχο πιθανών συνεργατών. Πολλά από τα 8.000 κρυπτονομίσματα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν προσφέρουν τέτοια εχέγγυα, αναφέρει η Mastercard.

Πάντως, μέχρι στιγμής σχετικά λίγοι έμποροι δέχονται επί του παρόντος κρυπτονομίσματα, ενώ οι εξαγγελίες της Tesla παραμένουν μέχρι στιγμής εξαγγελίες. Μια εκτεταμένη οικονομία κρυπτονομισμάτων απέχει πολύ από την πραγματικότητα…

Keywords
Τυχαία Θέματα