Νέο λάθος από το Facebook: Άφησε απροστάτευτους εκατομμύρια κωδικούς των χρηστών του Instagram

17:48 20/4/2019 - Πηγή: Fortune

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει το σκάνδαλο με τους απροστατεύτους κωδικούς στο Facebook καθώς το δημοφιλές μέσο κοινωνική δικτύωσης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επηρέασε αρκετά περισσότερα εκατομμύρια χρήστες του Instagram από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Μάρτιο είχε ανακοινώσει ότι είχε αποθηκεύσει εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης χρηστών σε μορφή plain text,

δηλαδή, σε μορφή που δεν ήταν κρυπτογραφημένη, αλλά εύκολα αναγνώσιμη από τους υπαλλήλους του.

Τότε σε ανάρτησή του το Facebook είχε κάνει λόγο «για εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Facebook Lite, δεκάδες εκατομμύρια άλλων χρηστών του Facebook και δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Instragram». Σε ανανέωσή, όμως, της επίμαχης ανάρτησης, την Πέμπτη, το Facebook έγραψε ότι «τώρα εκτιμούμε ότι το θέμα επηρέασε εκατομμύρια χρήστες του Instagram».
Ειδικοί, ωστόσο, επικρίνουν το Facebook για το χρόνο της ανανέωσης της πληροφορίας για το σκάνδαλο αυτό, καθώς, όπως επισημαίνουν μιλώντας στον Guardian, αυτό έγινε την ώρα που ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ολοκλήρωνε τη συνέντευξη τύπου για την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Μάλερ για τον Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια, όπως λένε, η είδηση να περάσει «στα ψιλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα