Καθώς η τιμή της μετοχής της Apple «καλπάζει», οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να συνεχίσει να ανεβαίνει

14:03 26/8/2020 - Πηγή: Fortune

της Anne Sraders

Η τιμή της μετοχής της Apple έχει σημειώσει τεράστια άνοδο τους τελευταίους μήνες, περίπου κατά 70% φέτος, και η επερχόμενη κυκλοφορία του 5G κάνει μερικούς να ετοιμάζονται για περαιτέρω άνοδο.

Με τιμή πάνω από 500 δολάρια ανά μετοχή, η Apple πιάνει τον εκτιμώμενο στόχο 12 μηνών που έθεσε ο Dan Ive της Wedbush, των 515 δολαρίων ανά μετοχή – αλλά ο ίδιος λέει ότι ενδέχεται να πιάσει και τα 600 δολάρια ανά μετοχή.

Κρίση

ταυτότητας

Εκτός από τα προβλήματα με τις ρυθμιστικές αρχές και τον επερχόμενο κύκλο νέων προϊόντων της, η Apple περνάει κάτι σαν κρίση ταυτότητας για τους επενδυτές.

Η Apple εξακολουθεί να είναι κατά κύριο λόγο εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικού υλικού, με πάνω από το 70% των πωλήσεών της από τέτοια προϊόντα. Αλλά σε αυτές τις τιμές, οι επενδυτές αντιμετωπίζουν την Apple σαν εταιρεία λογισμικού (σκεφτείτε κάτι σαν τη Microsoft) που μπορεί να επωφεληθεί από μεγάλες τάσεις όπως η εργασία από το σπίτι και η συνεχής μετάβαση στο cloud.

Ένας «σούπερ κύκλος» για αναβαθμίσεις

Ο βασικότερος λόγος που οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για την τιμή της μετοχής της Apple αυτή τη στιγμή είναι ο επικείμενος κύκλος αναβάθμισης για το iPhone που έρχεται το φθινόπωρο, με την κυκλοφορία του τηλεφώνου 5G, σύμφωνα με αναλυτές.

Φέτος ενδέχεται να υπάρξει ένας «σούπερ κύκλος» αναβαθμίσεων, με περίπου 350 εκατομμύρια από τους 950 εκατομμύρια χρήστες iPhone της εταιρείας να αναβαθμίζουν τα τηλέφωνά τους.

Θύελλες εν όψει

Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Apple τον τελευταίο καιρό είναι η αγωγή εναντίον της που υπέβαλλε η εταιρεία η οποία κυκλοφορεί το Fortnite, αναφορικά με τις χρεώσεις στο App Store – ένα βασικό κομμάτι της δραστηριοποίησης της Apple στο κομμάτι των υπηρεσιών που ωθεί πολλούς να κατηγορούν την εταιρεία για μονοπωλιακές πρακτικές.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley δεν βλέπουν αυτές τις προκλήσεις να επηρεάζουν σημαντικά τη συνολική δραστηριότητα της Apple και υποστηρίζουν ότι, ενώ υπάρχει κάποιος κίνδυνος η Apple να «δεχθεί επίθεση από πολλά μέτωπα», τελικά οι επενδυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει το αποτέλεσμα στην τιμή της μετοχής της εταιρείας.

Παράλληλα, η απαγόρευση της δημοφιλούς εφαρμογής WeChat στις ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας ανησυχίας, ειδικά εάν η εφαρμογή απαγορευθεί και στα iPhone στην Κίνα. Οι δραστηριότητες της Apple στην Κίνα αποτελούν το 20% των εσόδων του τεχνολογικού κολοσσού.

Όμως, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που λένε ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα επιτρέψει στην Apple να συνεχίσει να κάνει δουλειές με τη WeChat στην Κίνα. Και γι’ αυτό οι επενδυτές φαίνεται να μην ανησυχούν πολύ για την ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα