Η ανάρτηση Πατέλη για δύο μεγάλες εξαγορές και ο αναμενόμενος «γάμος» JP Morgan – Viva Wallet

10:34 24/1/2022 - Πηγή: Fortune

Ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ γνωστοποίησε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικανικές εταιρείες και ότι αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπό επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

και προπομπός επενδύσεων».

Η συμφωνία μεταξύ της Viva Wallet και της αμερικανικής JP Morgan φέρεται να είναι η μια από τις δυο μεγάλες εξαγορές που προανήγγειλε ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μέτοχοι μειοψηφίας θα μεταβιβάσουν το μερίδιό τους, ενώ η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου θα διατηρηθεί από τους ιδρυτές της Viva Wallet, Χάρη Καρώνη και Μάκη Αντύπα, που ελέγχουν το 52,5%.

Σημειώνεται ότι το deal κυοφορείται εδώ και μήνες, με τον Χάρη Καρώνη, συνιδρυτή της Viva Wallet, να κινεί τα νήματα της διαπραγμάτευσης. Μάλιστα το θέμα επανήλθε πρόσφατα στο επίκεντρο με αφορμή πληροφορίες για συμφωνία που ανεβάζει την αποτίμηση της εξαγοραζόμενης εταιρείας πάνω από το 1 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται με ενδιαφέρον οι επίσημες ανακοινώσεις που θα αποσαφηνίζουν τη στάση των μετόχων μειοψηφίας που είναι το Latsco Family Office, της Μαριάννας Λάτση, με 13%, καθώς και η Deca Investments του Δημήτρη Δασκαλόπουλου που είχε επενδύσει το 2018 15 εκατ. ευρώ διατηρώντας περίπου 10% και το fund Hedosophia που είχε περίπου 24%.

Aν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής (οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται εδώ και αρκετούς μήνες και έφτασαν αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση και στο παρελθόν) ο σχεδιασμός προβλέπει να έρθει στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan Τζ. Ντίμον, ο οποίος θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

To άρθρο Η ανάρτηση Πατέλη για δύο μεγάλες εξαγορές και ο αναμενόμενος «γάμος» JP MorganViva Wallet δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα