Έλληνας γιατρός στο Μπέργκαμο συγκλονίζει: Είναι πόλεμος, αποφασίζουμε ποιος θα ζήσει

21:44 20/3/2020 - Πηγή: Fortune

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο της Ιταλιάς περιέγραψε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Έλληνας γιατρός Γιώργος Γιούργος, κάνοντας λόγο για «πολεμική ιατρική».

«Εφαρμόζουμε πολεμική ιατρική. Φεύγουν οι υπερήλικες γιατί διαλέγουμε ότι πρέπει να σώσουμε τους πιο νέους. Δεν έχετε καταλάβει, χτυπάει τους πάντες έχουμε ασθενείς από 27 μέχρι 90 χρονών. Ρίχνουμε το βάρος στους μεσήλικες, αλλιώς θα έφευγαν και αυτοί σας το υπογράφω».

«Είχαμε ασθενή που κατέληξε και

έπρεπε να πάρουμε τηλέφωνο τον γιό του, που ήταν νοσηλευόμενος σε άλλη κλινική του νοσοκομείου. Οι περισσότεροι βγαίνουν ζωντανοί γιατί γίνεται καλή διαλογή. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί περισσότεροι. Όταν η ασθένεια ξεφύγει… Το νοσοκομείο καλύπτει πληθυσμό 400.000. Η ασθένεια έχει ξεφύγει.

Οι συμβουλές και οι οδηγίες πρέπει να ακολουθούνται στο ακέραιο. Δεν μπορούμε να παίζουμε γιατί πρέπει να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες. Κάθε απερισκεψία μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων. Μπορεί να μην την πληρώσετε εσείς αλλά κάποιος άλλος. Προσπαθήστε να μείνετε σπίτι σας».

Την Παρασκευή, η Ιταλία ανακοίνωσε ακόμα 627 θανάτους σε ένα 24ώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα