Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον, τελικά, το rebalancing στους δείκτες MSCI

10:14 10/2/2022 - Πηγή: Fortune

Άνευ ελληνικού ενδιαφέροντος εξελίχθηκε, τελικά, η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, για είσοδο της Εθνικής Τράπεζας, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, στον MSCI Standard, ή τη διαγραφή της Jumbo.

Έτσι, φαίνεται

πως η όποια κίνηση για είσοδο ή έξοδο θα πρέπει να μετατεθεί για τον Μάιο και την επόμενη αναδιάρθρωση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο βασικός δείκτης θα συνεχίσει να περιλαμβάνει τις μετοχές έξι εταιρειών, και συγκεκριμένα τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank και Alpha Bank.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η Εθνική ήταν υποψήφια για εισαγωγή, ενώ η μετοχή της Jumbo ήταν ξανά υποψήφια για διαγραφή. Επιπλέον υπήρχαν και κάποιες πληροφορίες ξανά για τη Μυτιληναίος, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η Εθνική Τράπεζα αποτελούσε ισχυρή δυνητική προσθήκη, ωστόσο επί του παρόντος παραμένει στον δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Greece.

Η αμερικανική τράπεζα σημείωνε πως εάν προσετίθετο «θα περιμέναμε παθητική επένδυση και εισροές ύψους 142 εκατ. δολ. ή μια επίπτωση συναλλαγών 13 ημερών για την κάλυψη».

Προς εισαγωγή προόριζε την Εθνική και η Societe Generale. Πλέον οι πιθανές αλλαγές στους δείκτες της MSCI ίσως σημειωθούν στις 12 Μαΐου 2022 με ημερομηνία διακανονισμού 31 Μαΐου 2022.

 

To άρθρο Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον, τελικά, το rebalancing στους δείκτες MSCI δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα