Άρση περιοριστικών μέτρων: Μειώνεται στο 25% η τηλεργασία, ανοίγουν τα γυμναστήρια

09:24 29/5/2021 - Πηγή: Fortune

Η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με χρήση μάσκας και των υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5×5 για χρήση από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο υπό τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές (εβδομαδιαίο self test), η μείωση του ποσοστού τηλεργασίας από 50% σε 25% και η δυνατότητα διά ζώσης εκλογών και εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων σωματείων και άλλων φορέων με έως 150 εγγεγραμμένα μέλη είναι τα επόμενα  βήματα για την επαναφορά στην κανονικότητα, που θα ισχύουν από μεθαύριο Δευτέρα.

Αντιθέτως, προς το παρόν δεν συζητείται το ενδεχόμενο επιστροφής της μουσικής στους χώρους εστίασης, καθώς θεωρείται υψηλού κινδύνου, και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη διαρκώς βελτιούμενη επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Αυτό τόνισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους επιχειρηματίες της εστίασης ότι «λογικές αντάρτικου από όσους αναφέρουν ότι θα βάλουν μουσική στα καταστήματά τους δεν θα γίνουν ανεκτές».

«Πάμε σιγά σιγά», ανέφερε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε: «Βελτιώνονται τα επιδημιολογικά στοιχεία. Είμαστε σε πορεία βελτίωσης, γιατί ακριβώς ακολουθούμε κανόνες». Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.585 νέα κρούσματα της COVID-19, εκ των οποίων 804 εντοπίστηκαν στην Αττική, 140 στη Θεσσαλονίκη και 46 στα Ιωάννινα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 40. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν χθες 521 ασθενείς της νόσου, ενώ 231 ασθενείς χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία της χώρας για νοσηλεία λόγω της COVID-19.

To άρθρο Άρση περιοριστικών μέτρων: Μειώνεται στο 25% η τηλεργασία, ανοίγουν τα γυμναστήρια δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα