Σημάδια ισχυρής ζήτησης για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

11:09 2/9/2020 - Πηγή: Fortune

Στα 12,5 δισ. ευρώ διαμορφώνονται οι προσφορές για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου, ενώ το επιτόκιο υποχώρησε στο 1,27% από το 1,32% που είχε διαμορφωθεί αρχικά.

Πιο αναλυτικά, το αρχικό επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 1,32% περίπου (mid swap + 150 μονάδες βάσης) ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στο 1,27% και στις 145 μ.β πάνω από το mid swap, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως το τελικό επιτόκιο θα μπορούσε

να διαμορφωθεί κοντά στο 1,20%. Το ποσό που θα αντληθεί θα εξαρτηθεί από τις προσφορές, με εκτιμήσεις ωστόσο της αγοράς να το τοποθετούν κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ.

Οι έξι διεθνείς τράπεζες Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale έχουν αναλάβει να «τρέξουν» τις διαδικασίες του re-opening του 10ετούς τίτλου, ο οποίος είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιούνιο με απόδοση 1,568% και κουπόνι 1,5%. Σημειώνεται πως οι ανάδοχοι δεν είναι ίδιοι με αυτούς του Ιουνίου, όπου ήταν οι Goldman Sachs, BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, HSBC και JP Morgan.

Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για αυτήν την κίνηση κρίνεται σημαντική από τους αναλυτές, καθώς η Ελλάδα βγαίνει πριν από τον… συνωστισμό που αναμένεται να δημιουργηθεί από πλευράς εκδοτικής δραστηριότητας των χωρών της Ευρωζώνης το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, και παράλληλα η έξοδος επιχειρείται πριν από τις ανακοινώσεις των στοιχείων για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου αύριο Πέμπτη, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μεταβλητότητα και πιέσεις στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα