Creta Farms: Η PwC καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Κ. Δομαζάκη

11:57 25/6/2019 - Πηγή: Fortune

Ξεκαθαρίζει όπως φαίνεται το σκηνικό στην Creta Farms καθώς καταπίπτουν οι καταγγελίες του Κωνσταντίνου Δομαζάκη λίγο πριν τη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, την Τετάρτη 26/6.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Έκθεση της PwC καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει καμία υποχρέωση της εταιρείας προς τον Κ. Δομαζάκη. Σημειώνεται ότι ο Κ. Δομαζάκης είχε προβάλει απαιτήσεις ύψους 11,6 εκατ. ευρώ, ισχυριζόμενος ότι είχε δανειοδοτήσει την εταιρεία

το 2005 και 2006. Τους ισχυρισμούς του τους είχε καταθέσει στις 2 Απριλίου προς την KPMG, τότε ορκωτό λογιστή της εταιρείας, ζητώντας έλεγχο. Οι ισχυρισμοί αυτοί οδήγησαν μάλιστα σε αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής στο ΧΑΑ και παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η εταιρεία- με υπογραφή και των δύο αδερφών Μάνου και Κωνσταντίνου Δομαζάκη- είχε ζητήσει στις 13 Απριλίου να διερευνηθεί η παραπάνω καταγγελία από νέο ανεξάρτητο ελεγκτή, την PwC.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ΓΣ της εταιρείας, καθώς το περιεχόμενό της ουσιαστικά δικαιώνει τους ισχυρισμούς της πλευράς Μ. Δομαζάκη. Η έκθεση αναμένεται να φτάσει στα χέρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενώ γνώση της θα λάβουν και οι πιστώτριες Τράπεζες, οι οποίες άλλωστε έδωσαν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της PwC.

Εν τω μεταξύ, οι τράπεζες εμφανίζονται επιφυλακτικές ως προς την πρόταση Κων. Δομαζάκη που παρουσιάστηκε χθες, σημειώνοντας ότι χρειάζεται συναίνεση και των δυο μεγαλομετόχων για να εγκριθεί αύξηση κεφαλαίου και είσοδος στρατηγικού, ενώ εκτιμούν ότι απαιτούνται κεφάλαια πάνω από 15 εκατ. ευρώ που αναφέρονται στην πρόταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα