BNP Paribas: Ηγέτης στην ελληνική αγορά η Allianz, μετά το deal με την Ευρωπαϊκή Πίστη

10:39 16/2/2022 - Πηγή: Fortune

Ως ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο ασφαλίσεων ιδιοκτησιών & ζημιών (P/C) και στην πέμπτη θέση όλων των κατηγοριών ασφαλίσεων εγκαθιδρύεται η Allianz μετά την απόκτηση της Ευρωπαϊκής Πίστης, σύμφωνα με την BNP Paribas.

Ειδικότερα, στην έκθεσή με τίτλο case study η γαλλική τράπεζα αναφέρει

πως στις 11 Φεβρουαρίου, σε ένα deal που τάραξε τα νερά, η Allianz ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την εξαγορά του 72% της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Τo προβλεπόμενο τίμημα ανέρχεται στα 207 εκατ. ευρώ ή 7,8 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η πώληση γίνεται με 30% premium σε σχέση με την καθαρή θέση.

Βάσει του ποσού αυτού, υποδηλώνεται δείκτης τιμής προς λογιστική αξία στο 1,37x,  δείκτη τιμής προς ίδια κεφάλαια (P/UT1) στο 1,53x, ενώ ο δείκτης P/Ε διαμορφώνεται στο 11,5x.

Σημειώνεται πως το αμέσως επόμενο βήμα του νέου βασικού μετόχου είναι το επικείμενο squeeze out, που θα αποψιλώσει έτι περαιτέρω από εισηγμένες την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Aν μη τι άλλο, λέει η BNP Paribas, η πωλούμενη εταιρεία βασίζει τις επιδόσεις της στην ύπαρξη ενός ισχυρού δικτύου συνεργατών σε όλη την Ελλάδα μέσω των οποίων διαθέτει τα προϊόντα της.

Το δίκτυο αριθμεί 5.500 άτομα και η εταιρεία κόντρα στις σύγχρονες πρακτικές προώθησης και διάθεσης προϊόντων του ασφαλιστικού κλάδου επιμένει να μην δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές πωλήσεις αλλά να δίνει έμφαση στις παραδοσιακές τεχνικές.

Το 2021 η εταιρεία έκλεισε τη χρονιά με αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων της τάξεως του 5% μέγεθος που κινείται ελαφρώς χαμηλότερα του μέσου όρου της ασφαλιστικής αγοράς.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά δεδομένα, η BΝP Paribas σημειώνει ότι, το 2020 τα έσοδα μεικτών ασφαλίστρων ανήλθαν σε 223 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη 18 εκατ. ευρώ, κεφάλαια 135 εκατ. ευρώ ως unrestricted capital tier 1, δείκτη Solvency II 175% και απόδοση ενσώματων κεφαλαίων 12%.

 

To άρθρο BNP Paribas: Ηγέτης στην ελληνική αγορά η Allianz, μετά το deal με την Ευρωπαϊκή Πίστη  δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα