Συνεργασία Motorola με Phonebloks

H Motorola ανακοίνωσε το Project Ara, το πρώτο κινητό σε συνεργασία με την Phonebloks.

Πριν από λίγο καιρό θα είχατε διαβάσει για το Phonebloks, το κινητό που θα έφερνε την επανάσταση στην κινητή τηλεπικοινωνία. Δεν άργησε η Motorola να δείξει το ενδιαφέρον της και μαζί με τον Dave Hakkens, τον δημιουργό της ιδέας, παρουσίασαν το Project

Ara.

“Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πιο στοχαστική, εκφραστική και ανοιχτή σχέση μεταξύ των χρηστών, των προγραμματιστών και των τηλεφώνων τους,” έγραψε η Motorola στο blog της. “Για να σας δώσει τη δύναμη να αποφασίσετε τι θα κάνει το τηλέφωνό σας, πώς θα φαίνεται, από τι θα είναι φτιαγμένο, πόσο θα κοστίζει και πόσο καιρό θα το κρατήσετε”.

“Θέλουμε να το κάνουμε το hardware, ότι έχει κάνει το Android για το λογισμικό: να δημιουργήσει ένα ακμάζον οικοσύστημα ανάπτυξης, τη μείωση των φραγμών εισόδου στην αγορά, την αύξηση του ρυθμού της καινοτομίας και να συμπιεστούν σημαντικά τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης“, αναφέρει χαρακτηριστικά στο ίδιο post.

Να σημειωθεί πως η Motorola εξαγοράστηκε από την Google μερικά χρόνια πριν, άρα λογικά θα διαθέτει λειτουργικό Android και την πλήρη υποστήριξη της μητρικής εταιρίας. Η βάση του ονομάστηκε endoskeleton (ενδοσκελετός), ενώ η Motorola προσκαλεί τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν modules για την πλατφόρμα. Το project προβλέπεται να αρχίσει μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει και developer kit αυτόν τον χειμώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα