Castlevania: Lords of Shadows 2 Review

Όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα!

To αρχικό Lords of Shadow που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2010 μπορεί να μην ήταν το Castlevania που περιμένανε όλοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να απορρίψει την άποψη πως στην ουσία του ήταν ένα διασκεδαστικότατο παιχνίδι δίνοντας μας στο φινάλε του ένα καταπληκτικό hype spoiler προκειμένου να μας κάνει να αναμένουμε το διάδοχο του απεγνωσμένα.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά, τα οποία ακόμα αδυνατώ να καταλάβω πόσο γρήγορα περάσανε, κυκλοφορεί το Castlevania:

Lords of Shadows 2 συνεχίζοντας την ιστορία που με μαγικό τρόπο είχε δέσει το πρώτο μέρος. Δυστυχώς όμως η πολυπόθητη συνέχεια προσπαθεί να κάνει πάρα πολλά επιβεβαιώνοντας την λαϊκή ρήση: “όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα”. Ως προς τη πλοκή δεν θα θέλαμε να δώσουμε συνέχεια προς αποφυγή spoilers για όσους ειδικά δεν έχουν τελειώσει το πρώτο μέρος.

Είναι χαρακτηριστικό της βιομηχανίας μερικά παιχνίδια να δανείζονται στοιχεία από μηχανισμούς gameplay άλλων παιχνιδιών ιδιαίτερα όταν αυτά κρίνονται επιτυχημένα. Ένα τέτοιο συνονθύλευμα ιδεών πρατηρούμε ότι προσπαθεί να αναπτύξει το Lords of Shadows 2, δυστυχώς όχι επιτυχημένα στο σύνολο του, μιας και μία τέτοια φιλόδοξη προσπάθεια απαιτεί να συντρέξουν πολλές προϋπόθεσεις, ελλείψη νέων ιδεών.

Στο νέο Castlevania λοιπόν, οι μηχανισμοί μάχης δείχνουν εξαιρετικοί με τον Gabriel Belmont, γνωστό και ως Dracula, να θυμίζει κάτι από Kratos του God of War. Το καινούριο experience system εντυπωσιάζει ενθαρρύνοντας τον παίκτη να χρησιμοποιήσει όλες τις κινήσεις ξεφεύγοντας από τις βασικές. Κάτι άλλο που λάτρεψα προσωπικά είναι η ύπαρξη τριών βάσικών όπλων που το καθένα προορίζεται για διαφορετικό σκοπό. Από εκεί και πέρα δημιουργείται σύγχυση όσον αφρορά τους υπόλοιπους μηχανισμούς με μελανότερο σημείο την εισαγωγή περιοχών όπου απαιτείται να ενεργήσετε stealth. Ναι καλά ακούσατε και εκτός του ότι δεν λειτουγεί σωστά μετά από ένα σημείο θα αναρωτιέστε ποιος ο λόγος να κινηθώ stealth σε μία περιοχή όταν κανονικά θα έπρεπε να σφαγιάσω τους οποιουσδήποτε φύλακες, στην τελική τον Dracula χειριζομαστε!

Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά το Castlevania: Lords of Shadows 2 κινείται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα αναλογιζόμενοι την current gen φύση του καθώς κυκλοφορεί εκτός από PC, για PS3 και Xbox 360 μόνο. Αν και το περιβάλλον πραγματεύεται με όμορφο τρόπο την σύγχρονη εποχή δεν καταφέρνει να μην χάσει λίγο από την gothic αισθητική και ατμόσφαιρα που μας είχε δημιούργήσει το πρώτο μερος. Σαν συνολική εντύπωση πάντως τα γραφικά του παιχνιδιού και ο ηχητικός τομέας ικανοποιούν και σίγουρα θα προσμετρούνταν στα θετικά του στοιχεία.

Το Castlevania: Lords of Shadows 2 εν κατακλείδι δείχνει πως αποτελεί ένα προϊόν υπερβολικής σκέψης των developer, στην προσπάθειά τους να φτιάξουν κάτι διαφορετικό. Ακόμα και αν μεγάλωσε σε σχέση με το προκάτοχό του, πληροφοριακά απαιτούνται πάνω από 15 ώρες για την ολοκλήρωσή του, δεν κατάφερε να εξελιχθεί και να τον ξεπεράσει σύμφωνα πάντα με αυτά που είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της MercurySteam, οι οποίοι δήλωσαν πως το LoS 2 θα είναι και το τελευταίο μέρος της σειράς. Κατά την άποψή μου όχι άδικα.

Θετικά

- Όμορφα γραφικά
- Εξαιρετικό combat system
- Ικανοποιητικό μέγεθος

Αρνητικά

- Αρνητικό σύστημα stealth
- Ρηχή ιστορία

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία: 7 / 10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PS3
Είδος: Action
Κυκλοφορεί για: Xbox 360, PS3, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 07/03/2014
Εκδότρια εταιρία: Konami
Εταιρία ανάπτυξης: MercurySteam
Διάθεση για την Ελλάδα: Zegetron
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.konami-castlevania.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα