Sweeney Tod: The demon barber of Fleet Street Review

Μία ταινία που πρέπει να την βάλετε στην κατηγορία “Must See”

Δεν είναι πια μυστικό το ότι ο αγαπημένος μου ηθοποιός είναι ο Johnny Depp. Kαι όταν μιλάμε για συνεργασία Depp & Tim Barton για μένα σημαίνει σίγουρη επιτυχία. Και κακά τα ψέματα, όλοι λίγο πολύ οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι όταν συνεργάζονται αυτοί οι δυο το αποτέλεσμα βγαίνει πάντα καλό. Προσέξτε, δεν υποστηρίζω

οτι το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.. Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν θα είναι ποτέ κάτω του μετρίου.

Ο Tim Barton είναι από τους ανθρώπους των οποίων τη δουλειά ή θα την λατρέψεις ή θα την μισήσεις. Εγώ φυσικά και ανήκω στην πρώτη κατηγορία, μιας και απολαμβάνω πάντα τη σκοτεινή πινελιά που δίνει στις ταινίες του. Μετρώντας στο ενεργητικό του ταινίες όπως η “Νεκρή Νύφη“, ο “Εφιάλτης πριν απο τα Χριστούγεννα” και το “Dark Shadows”, μπορούμε να πούμε οτι έχει πια δώσει την χροιά του στον κινηματογραφικό χώρο. Συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο το black χιούμορ με το soft horror καταφέρνει να δώσει κατι ξεχωριστό, που μπορείς να το βρεις μόνο σε εκείνον.

Και ποιος άλλος θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις δικες του δημιουργίες; Κανείς άλλος από τον Depp. Αυτός είναι ένας απο τους λόγους που λατρεύω τον συγκεκριμένο ηθοποιό. Γιατί καταφέρνει να δώσει ζωή σε οποιονδήποτε χαρακτήρα, ενσωματώνοντας πάντα μεσα του το δικο του στοιχείο, μετατρέποντας έτσι οτι “αγγίζει” σε κάτι μοναδικό.


Ας μην μακρηγορήσω όμως άλλο για τους συντελεστές και τους ηθοποιούς της ταινίας γιατί θα μας πάρει το ξημέρωμα. Η συγκεκριμένη ταινία ειναι η μεταφορά του γνωστού μιούζικαλ Sweeney Todd στη μεγάλη οθόνη. Η υπόθεση είναι αρκετά γνωστή, ωστόσο έχει κάποιες παραλλαγές από το κλασσικό έργο. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι πάρα πολύ καλές, τόσο του Depp (αλλοίμονο!) όσο και της Helena Bonham Carter (γνωστή και ως Μπέλατριξ από Χαρι Ποτερ) που είναι οι δυο βασικοί χαρακτήρες του έργου. Η γκάμα των γνωστών και πολύ καλών ηθοποιών όμως δεν σταματά εκεί, καθώς έχουμε και τους Alan Rickman (Severous Snape απο Harry Potter) και Jamie Campbell Bower(Jace Wayland από Mortal Instruments/ Caius απο Τwilight) και διάφορους άλλους που κλείνουν ένα επιτυχημένο cast.

Αυτό όμως που ανεβάζει την ταινία στη θέση που βρίσκεται, είναι ο τρόπος που έχει χειριστεί ο σκηνοθέτης την εποχή που διαδραματίζεται η υπόθεση. Φτιάχνοντας τα σκηνικά με τέτοιο τρόπο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια τέλεια ατμόσφαιρα, και το απεικονιζόμενο Λονδίνο του περασμένου αιώνα δεν μπορεί παρά να σε συνεπάρει!

Είναι σημαντικό το γεγονός οτι ενώ δεν μ’αρέσουν τα μιούζικαλ, λάτρεψα το συγκεκριμένο. Από μένα πρέπει να την βάλετε στην κατηγορία “Must See”!!

Σκηνοθέτης:
Tim Burton
Σεναριογράφοι:
John Logan (screenplay), Hugh Wheeler (musical)
Πρωταγωνιστούν:
Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman

Keywords
Τυχαία Θέματα