The Incredible Adventures of Van Helsing II Beta Review

O Van Helsing επιστρέφει με αρκετές βελτιώσεις!

Πριν μερικές ημέρες, η neocore games ανακοίνωσε την επίσημη ημέρα κυκλοφορίας του δεύτερου μέρους της τριλογίας Van Helsing στις 17 Απριλίου. Μαζί με την ανακοίνωση της ημερομηνίας, αποκάλυψε πως όποιος κάνει προπαραγγελία το παιχνίδι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του studio,

θα έχει πρόσβαση στην κλειστή beta του τίτλου. Έτσι λοιπόν, σαν fan των Action RPG και του πρώτου τίτλου, αποφασίσαμε να προπαραγγείλουμε τον τίτλο και να σας πούμε τις εντυπώσεις μας πάνω στην beta του πολυαναμενόμενου δεύτερου μέρους!

Η beta μας δίνει την επιλογή να διαλέξουμε κατηγορία (Class) και δυσκολία (για την ώρα η beta περιέχει μόνο medium και hard). Για όσους έχουνε παίξει το πρώτο μέρος, υπάρχει επιλογή εισαγωγής του χαρακτήρα τους (import character). Εμείς παίξαμε ως Hunter κατηγορία, σε medium δυσκολία. O Van Helsing που μας δώθηκε ηταν στα 30 level και μπορούμε να πούμε πως ηταν κάτι πολύ παραπάνω απο αρκετός για τους αντιπάλλους που υπήρχαν στη beta. Συγκεκριμένα, δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα health potion, μόνο η healing ιδιότητα της Lady Katarina, κι αυτή δύο-τρείς φορές, κυρίως για να θεραπεύσουμε συμμάχους.

Οι αποστολές μας στην beta δεν ηταν ιδιαίτερα δύσκολες, παρόλο που ο αριθμός των αντιπάλων ηταν αρκετά μεγάλος. Τα γεγονότα παίρνουν μέρος στη Viaduct Junction, ένα αρκετά μεγάλο και σχετικά στρόγγυλο επίπεδο, με αποστολή μας να βοηθήσουμε την αντίσταση (The Resistance) να κατατροπώσει τις ορδές των αντιπάλων. Μεταξύ άλλων, είχαμε και κάποια μικρά side-quests, στα οποία η αποστολή μας ηταν να συνοδεύσουμε (escort) συμμάχους με ασφάλεια στη βάση της αντίστασης.

Η διάρκεια της beta ηταν περίπου 45 λεπτά και μας έδωσε μια πλήρη εικόνα για τις βελτιώσεις του τίτλου. Το βασικότερο και σημαντικότερο είναι η προσθήκη επιπλέον κουμπιών στο in-game περιβάλλον. Για κάποιον λόγο, στο πρώτο μέρος οι developers έβαλαν μόλις δύο επιπλέον κουμπιά για μαγείες και επιθέσεις, κάτι που μας προβλημάτισε, καθώς στο πρώτο μέρος υπάρχει πολύ μεγάλη επιλογή ικανοτήτων. Βέβαια προστέθηκε μόλις ένα quick-button για κάθε κατηγορία, αλλά δεν παύει να είναι κάτι σημαντικό για τις μάχες με τους ανάλογους αντιπάλους. Επίσης, τα skill trees είναι μεγαλύτερα απο αυτά του πρώτου, καθώς προστέθηκαν επιπλέον ικανότητες σε κάθε κατηγορία.

Τέλος, απο τεχνικής άποψης, ο τίτλος φαίνεται να είναι πιο καλοδουλεμένος και βελτιωμένος (optimized). Ο τίτλος έτρεξε στο σύστημά μας (αποτελούμενο απο έναν PhenomII X3 στα 3.4GHz, 4GB RAM και μια Radeon R9 270 OC) στα 1080p με όλα τα “καλούδια” ενεργοποιημένα, χωρίς κανένα πρόβλημα με πάνω απο 50fps. Οπτικά ναι μεν μοιάζει πάρα πολύ με τον προκάτοχό του, αλλά τρέχει καλύτερα, κι ας είναι σε φάση κλειστής beta. Επίσης οι γραφικές επιλογές που υπάρχουν και στο πρώτο μέρος, είναι διαθέσιμες και στο δεύτερο. Ίσως στο τελικό προϊόν να παρέχονται κι άλλες, αλλά αυτό είναι κάτι που, κατά την άποψή μας, είναι δευτερεύων.

Επίσης, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στα μουσικά κομμάτια του παιχνιδιού, κάτι πολύ ευχάριστο, καθώς στον πρώτο τίτλο υπήρχε μια μονοτονία.

Συνοψίζοντας, η beta μας άφησε με πολύ καλές εντυπώσεις και αναμένουμε με αγωνία την κυκλοφορία του τελικού παιχνιδιού.

Σχετικά με την προπαραγγελία του τίτλου, αυτό είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό και το αφήνουμε πάνω σας. Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι οτι εαν σας άρεσε το πρώτο μέρος ή απλά είστε fans των Action RPG, αξίζει να το προπαραγγείλετε, ειδικά αν έχουμε υπόψην οτι πρόκειται για τίτλο απο indie studio. Απο την άλλη φυσικά μπορείτε να περιμένε κάποια προσφορά του Steam και να το πάρετε αρκετά φθηνότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα