Captain America: The Winter Soldier Review

Τι κάνεις όταν ξέρεις πως δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν;

Το Captain America: The Winter Soldier διαδραματίζεται δύο χρόνια μετά τα γεγονότα των Avengers, με τον Steve Rogers να εκτελεί αποστολές κατασκοπίας για την S.H.I.E.L.D. Η ταινία ξεκινάει δυναμικά, με τον Captain America να προσπαθεί

να διασώσει ένα πλοίο και το πλήρωμα του από μια ομάδα πειρατών που το κατέλαβε και ζήτα λίτρα για να το επιστρέψει στην S.H.I.E.L.D. Ανακαλύπτει, όμως, πως ο Fury του κρατάει μυστικά και έτσι αποφασίζει να διευθετήσει το θέμα. Ο Fury τότε με αυτή την αφορμή του δείχνει το πρόγραμμα Insight, τρία Helicarriers παρόμοια με αυτό στο Avengers, ικανά να καταστρέψουν οποιαδήποτε απειλή μέσα σε λεπτά. Το χειρότερο όμως είναι πως μέσα στην S.H.I.E.L.D. βρίσκονται πράκτορες της HYDRA, της ναζιστικής οργάνωσης με διεστραμένους σκοπούς, που περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια να ξεκινήσουν το διαβολικό σχέδιο τους για παγκόσμια κυριαρχία. Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε το project Insight δεν δημιουργήθηκε για καλό σκοπό, αλλά για να εξυπηρετήσει τους στόχους τους. Ο Captain America θα προσπαθήσει θα σταματήσει την HYDRA, ενώ θα έρθει αντιμέτωπος με τον στρατιώτη του χειμώνα, έναν παλιό φίλο που προσπαθεί να τον βγάλει από την μέση.

Η ταινία χαρακτηρίζεται από άφθονες σκηνές δράσης και μπόλικο σασπένς. Βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ελάχιστα προβλέψιμες και ανούσιες, αλλά χιουμοριστικές ατάκες που μαζί με τα ποιοτικά CGI δημιουργούσαν μια άκρως ικανοποιητική εμπειρία. Μείναμε καθηλωμένοι καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας, περίπου 2 ώρες, ενώ παράλληλα αναλογιζόμασταν το μέλλον της S.H.I.E.L.D. Αναμφίβολα, δεν θα κάνουμε λόγο για την ίδια οργάνωση σε επόμενες παραγωγές της MARVEL, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν. Από την άλλη, μας απογοήτευσε ελαφρώς η παρουσία του Winter Soldier, καθώς περιμέναμε να συμβάλει περισσότερο στην εξέλιξη του σεναρίου. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως η παραγωγή χαρακτηρίστηκε πιο πετυχημένη από το Iron Man 3 και το Thor 2 και με συνολικό budget τα $170.000.000.

Τέλος, στο cast της ταινίας υπήρχαν αρκετοί ταλαντούχοι ηθοποιοί. Αρχικά, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ο Chris Evans ως Captain America, ο Samuel Jackson ως Nick Fury, η Scarlett Johansson ως Black Widow και ο Robert Redford ως τον Alexander Pierce, τον διευθυντή της S.H.I.E.L.D. Τον στρατιώτη του χειμώνα υποδυόταν ο Sebastian Stan και για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη είδαμε τον Falcon υποδυόμενος από τον Anthony Mackie. Υπεύθυνος της σκηνοθεσίας ήταν ο Anthony Russo και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε ο Stan Lee με τον καθιερωμένο μικρό ρόλο του. Σε γενικές γραμμές, να αναφέρουμε πως αποτελεί μια must-see ταινία που δεν πρέπει να χάσετε, ειδικά σε 3D, ενώ μην βιαστείτε να αποχωρήσετε από την αίθουσα καθώς θα χάσετε το post-credit βίντεο που δίνει σημαντικές πληροφορίες για μελλοντικές ταινίες της MARVEL.

Επίσημη Ιστοσελίδα: http://marvel.com

Σκηνοθέτης: Anthony Russo

Ηθοποιοί: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Robert Redford

Βαθμολογία IMDb: 8,3/10

Βαθμολογία busted: 9/10

Keywords
Αναζητήσεις
watch captain america - ο στρατιώτης του χειμώνα
Τυχαία Θέματα