inFAMOUS Second Son Review

Το πρώτο πραγματικά Nex-Gen παιχνίδι της χρονιάς!

Το inFAMOUS Second Son είναι το τρίτο κατά σειρά παιχνίδι της σειράς inFAMOUS. Τα πρώτα 2 κυκλοφόρησαν στο PS3 και το τρίτο δεν μπορούσε παρά να κυκλοφορήσει στο PS4 και να αποτελεί το πρώτο πραγματικό Next-Gen παιχνίδι της χρονιάς.

Ιστορία

Η ιστορία

εξελίσσεται 7 χρόνια μετά την κατάληξη του inFAMOUS 2. Οι άνθρωποι με υπερφυσικές δυνάμεις (γνωστοί ως Conduit) είναι πλέον απαγορευμένοι στην πόλη και όπου εντοπιστεί κάποιος Conduit αναλαμβάνει η κυβερνητική υπηρεσία D.U.P (Department of Unified Protection) για την σύλληψη τους. Ο Delsin Rowe, ο κεντρικός μας ήρωας είναι ένας νέος, 24 χρονών που όπως θα δούμε του αρέσει να “παραβιάζει τον νόμο”, να κάνει Graffiti στον τοίχο και γενικά να πάει πάντα κόντρα στην αστυνομία. Όπως με τα προηγούμενα inFAMOUS με τον Cole McGrath, έτσι και εδώ ο Delsin Rowe είναι ένας απλός νέος ο οποίος δεν έχει καμιά σχέση με υπερφυσικές δυνάμεις μέχρι που γίνεται ένα απρόβλεπτο περιστατικό και αποκτάει την πρώτη του δύναμη χωρίς την θέληση του.

Γραφικά και Ήχος

Τα γραφικά του inFAMOUS SS είναι υπέροχα και δείχνουν το πόσο δυνατή είναι η κονσόλα της Sony. Είναι πραγματικά ένας “οργασμός” για το μάτι. Μέχρι στιγμής τα καλύτερα γραφικά που έχουμε δει σε παιχνίδι και δεν υπερβάλουμε. Ο κόσμος, οι κινήσεις το Delsin, τα τοπία, η ολοζώντανη πόλη είναι λίγα από αυτά που θα δείτε στο παιχνίδι και θα εκπλαγείτε. Πραγματικά άμα από τώρα ένας Next-Gen τίτλος φαίνεται τόσο όμορφος δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα δούμε στην συνέχεια. Ο ήχος προσωπικά μου άρεσε αρκετά. Ηλεκτρική κιθάρα με συνοδεία ντραμς να παίζει άλλοτε απαλά και άλλοτε δυνατά ανάλογα με το σημείο που βρισκόμαστε. Όμορφα και δυνατά ριφάκια κάνουν το παιχνίδι ακόμα πιο όμορφο.

Gameplay και Δυνάμεις

Στο παιχνίδι θα συναντήσουμε όχι μία, ούτε δύο αλλά παραπάνω από δύο κύριες δυνάμεις. Δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω ακριβώς πόσες γιατί θα σας χαλάσω κατά κάποιον βαθμό την ιστορία του παιχνιδιού. Όσοι έχετε δει τα βίντεο που βγήκαν για το inFAMOUS SS με τις δυνάμεις Smoke και Neon, πιστέψτε με, δεν έχετε δει ακόμα τίποτα από το παιχνίδι. To Gameplay του παιχνιδιού είναι ανώτερο από τα προηγούμενα inFAMOUS κρατώντας βέβαια την λογική του Third-Person Shooter. Τα Side Quest φυσικά δεν λείπουν από το παιχνίδι μιας και πρόκειται για Open World παιχνίδι. Το μόνο αρνητικό που βρίσκουμε σε αυτό το σημείο είναι τα side quest όπου είναι επαναλαμβανόμενα, καλά ή κακά Graffiti (ανάλογα με το Karma σας), αναζήτηση μυστικών πρακτόρων, φάρσες από τον Delsin στην D.U.P και πολλά άλλα είναι τα side quest που μπορείτε να βρείτε στο παιχνίδι τα οποία δεν αλλάζουν σε όποια περιοχή και να πάτε. Επιπρόσθετα το DualShock 4 δίνει ρέστα όπου μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε άκρως ρεαλιστικά για τα Graffiti καθώς και για άλλες λειτουργίες όπως να ακούμε διάφορες λεπτομέρειες από το ηχειάκι του.

Καλός ή Κακός;

Στο παιχνίδι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες όπου πρέπει να διαλέξεις άμα θες να γίνεις Ήρωας ή “Infamous” στην πόλη του Seattle. Ακόμα και μέσα από το Gameplay διαλέγεις άμα θες να είσαι καλός και να βαρέσεις π.χ τον εχθρό (με συγκεκριμένη δύναμη) στο πόδι για να πάρεις καλό κάρμα ή στο κεφάλι για να πάρεις κακό κάρμα. Είναι από τα παιχνίδια όπου μετά που θα το τερματίσεις (είτε ως καλός είτε ως κακός) θες να το ξανά παίξεις από την αρχή με το αντίθετο κάρμα για να δεις πως θα εξελιχθεί η ιστορία, καθώς και οι δυνάμεις του Delsin. Είναι φυσικό το κακό κάρμα να είναι πιο δυνατό έχοντας πιο ισχυρές δυνάμεις.

Συμπέρασμα

Το inFAMOUS Second Son αποτελεί έναν δυνατό τίτλο για το PS4. Ένα παιχνίδι που σε πολλά σημεία σε αφήνει άφωνο είτε λόγω γραφικών είτε λόγω δυνάμεων. Ένα παράδειγμα όπου ένα παιχνίδι μπορεί να γίνει εθιστικό παίζοντας το ανελέητα μέχρι να το πλατινάρεις και να το φτάσεις στο 100%.

Θετικά

- Υπέροχα γραφικά
- Το DualShock 4 πιο δυνατό από ποτέ
- Δυνάμεις
- Η ερμηνεία του Troy Baker

Αρνητικά

- Προβληματική AI σε μερικά σημεία
- Επαναλαμβανόμενα Side Quest

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία: 9.5 / 10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PS4
Είδος: Third-Person Shooter, Open World
Κυκλοφορεί για: PS4
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21/03/2014
Εκδότρια εταιρία: Sony
Εταιρία ανάπτυξης: Sucker Punch
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.suckerpunch.com

Keywords
Τυχαία Θέματα