Battlefield 4 Review

H εξέλιξη του Battlefield;

Η νέα γενιά κονσολών βρίσκεται μόνο λίγες μακριά αλλά η θερμοκρασία στη gaming βιομηχανία έχει ήδη ανέβει από τις αρχές του μήνα με την κυκλοφορία των κορυφαίων First Person Shooters, από άποψης δημοτικότητας τουλάχιστον, Call of Duty: Ghosts και Battlefield 4. Αναφερόμενοι

αποκλειστικά στο Battlefield 4 αξίζει να αναφέρουμε πως αποτελεί έναν τίτλο που κυκλοφορεί στις current gen κονσόλες PlayStation 3, Xbox 360 και PC αλλά με περισσότερο ενδιαφέρον αναμένεται η κυκλοφορία του και για τις next gen, PS4 και Xbox One.

To Battlefield 4 αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στη σειρά του franchise και εξέλιξη του προκατόχου του. Οι αλλαγές είναι αξιοσημείωτες τόσο στο on-line όσο και στο off-line κομμάτι του τίτλου. Όσον αφορά τη single player εμπειρία, έχουμε συνηθίσει να αποτελεί το αδύναμο σημείο των παιχνιδιών Battlefield. Τα συμπτώματα δυστυχώς συνεχίζονται και στο 4ο μέρος της σειράς καθώς θα έχουμε μία ακόμη φορά την ευκαιρία να σώσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής απέναντι στις δυνάμεις της Ρωσίας και της Κίνας. Χειριζόμενοι την ομάδα Tombstone, με τους Pac, Irish και Recker, θα βιώσουμε κάποιες όμορφες στιγμές που θα δώσουν ταυτότητα στους πρωταγωνιστές αλλά η εμπειρία μας θα τελειώσει πριν περάσουν καλά καλά 6 ώρες, αφού τόσο θα σας κρατήσει το πολύ, το mode του single player μέχρι να τερματίσετε.

Το “κυρίως πιάτο” αποτελούσε ανέκαθεν και αποτελεί το multiplayer στο οποίο η DICE έκανε καλή δουλειά προσπαθώντας να το εξελίξει σημαντικά. Αρχικά, ίσως πρέπει να αναφέρουμε την μεγάλη αλλαγή που προώθησε αρκετά η EA κατά την εκστρατείας της και αφορά το “Levolution“. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αποτελεί τη δυνατότητα καταστροφής ολόκληρων κατασκευών στις multiplayer πίστες καταφέρνοντας να άλλαξει δραματικά το πεδίο μάχης και ίσως την έκβαση του αγώνα. Η πίστα, Siege Of Shanghai, αποτελεί ίσως την πιο εντυπωσιακή πίστα στην οποία μπορούμε να κατεδαφίσουμε ολόκληρο ουρανοξύστη αν καταστρέψουμε της κολώνες στήριξης. Επίσης, άλλες πίστες αλλάζουν δραματικά όπως για παράδειγμα στο Paracel Storm που ο τυφώνας που ξεκινάει στα μέσα της διαδρομής δείχνει εκπληκτικός. Το μόνο σίγουρο ειναι πως θα χορτάσει το μάτι μας καταστροφές αφού η μηχανή γραφικών Frostbite 3 κάνει αρκετά καλά τη δουλειά της και το περιβάλλον δείχνει να καταστρέφεται φυσιολογικά, εντυπωσιάζοντας.

Όσον αφορά το πλήθος παικτών που υποστηρίζονται ταυτόχρονα στο multiplayer, οι εκδόσεις των PS3 και Xbox 360 έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι 24 παίκτες ενώ οι PC και αργότερα των PS4 και Xbox One εκδόσεων φτάνουν των εντυπωσιακό αρθμό των 64 παικτών. Επιπλέον, άξιο αναφοράς αποτελεί και το πρωτοεμφανιζόμενο Commander Mode, όπου μέσω tablet ή smartphones καλείστε να διοικήσετε και να υποστηρίξετε μία όμάδα στρατιωτών από πανοραμική κάμερα προσπαθώντας να ολοκληρώσετε διάφορα objectives.

Σαν συνολική εμπειρία το multiplayer είναι γρηγορότερο και πιο επιθετικό αλλά δεν χρειάζεται , οι φίλοι της σειράς, να ανησυχήσετε πως το Battlefield 4 μετατράπηκε σε Call of Duty. Τέλος, οι διάφορες κλάσεις είναι σωστά ισορροπημένες και δεν φαίνονται να υπάρχουν υπερόπλα που κυριαρχούν έναντι άλλων και δημιουργούσαν συχνά αδικίες έναντι άλλων παικτών στο παρελθόν.

Δεν χρειάζεται να αφιερώσουμε ξεχωριστή παράγραφο για τον τεχνικό τομέα αφού τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Ο ήχος κινείται σε κορυφαία επίπεδα ενώ τα γραφικά με τη χρήση της Frostbite 3 διαφέρουν απο έκδοση σε έκδοση. Τη στίγμη που γράφονται αυτές οι σειρές οι κορυφαία έκδοση του Battlefield 4 είναι αυτή του PC έναντι των PlayStation 3 και Xbox 360 που τα γραφικά ορισμένες στιγμές δείχνουν λιγάκι άσχημα. Για τους κατόχους κονσολών και ειδικότερα σε αυτούς που σκοπεύουν κάποια στιγμή να αγοράσουν PS4 ή Xbox One θα προτείνουμε αυτό που προτείνουμε πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις cross gen τίτλων. Δηλαδή καλύτερη εμπειρία θα αποκομίσετε, εφόσον δεν διαθέτετε ισχυρό PC, σε μία εκ της επόμενης γενιάς κονσόλα.

Θετικά

- Multiplayer εμπειρία
- Levolution
- το Commander Mode

Αρνητικά

- Υπερβολικά μικρό campaign για τέτοιου επιπέδου τίτλου
- Διάφορα τεχνικά προβλήμα στις current gen εκδόσεις

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία : 7.5 / 10
Κονσόλα που χρησιμοποιηθήκε για Review: Xbox 360, PC
Είδος: First Person Shooter
Κυκλοφορεί για: Xbox 360, Playstation 3, PC, PS4, Xbox One
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 01/11/2013
Εκδότρια εταιρία: Electronic Arts
Εταιρία ανάπτυξης: DICE
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.battlefield.com/battlefield-4

Keywords
Τυχαία Θέματα