Android L. H νέα έκδοση του Android.

Πριν δύο μέρες η Google ανακοίνωσε και επίσημα την τελευταία έκδοση του Android η οποία θα ονομάζεται Android L και έχει ήδη δοθεί στους developers, ενώ για όλους εμάς κάπου το φθινόπωρο. Η εταιρεία έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο οπτικό κομμάτι του νέου OS, που είναι το UI ή αλλιώς περιβάλλον χρήστη, το οποίο ονομάζει πλέον Material Design.

Η Windows 8 με iOS 7. Όχι δεν ήθελα να πω κάτι.

Το νέο αυτό και επαναστατικό! UI είναι αρκετά αλλαγμένο, επίπεδο, πιο smooth, (δεν είχαμε launchers γι’αυτό;) και με περισσότερα χρώματα και γενικώς πιο..iOS, εννοώ φιλικό προς χρήση, με συγχωρείς. Θα το βρούμε στις συσκευές μας, στα tablets και σε desktops! Αυτό το τελευταίο πρέπει να το δοκιμάσουμε. Μάλλον θα εννοεί τον Chrome.

5.000 νέα APIs έρχονται λοιπόν, στο νέο λογισμικό, αλλά μεγαλύτερες αλλαγές είναι οπτικές και αποτελούν μέρος της νέας φιλοσοφίας της Google στο σχεδιασμό του Material Design. Το βίντεο παρακάτω θα στο δείξει σε γενικές γραμμές πως θα είναι περίπου.

Η ανάπτυξη της έκδοσης δεν έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμη λογικά μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά ένα preview που δόθηκε στο Android L στο Google I/O , μας δείχνει ποια είναι η ουσιαστική αλλάγή του.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κρατάμε από την παρουσίαση είναι μια ενισχυμένη επιλογή, Battery Mode. Με τίτλο” Project Volta” , θέλει να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία στα smartphone μας και η Google το προσθέτει κινούμενη στα βήματα των κατασκευαστών όπως η Sony και η HTC..
Αν αυτό που άκουσα είναι πραγματικό, τότε η ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού θα προσφέρει στο Nexus 5, έως και μιάμιση ώρα χρήσης επιπλέον. Πρακτικό, αλλά πολύ περιοριστικό. Για να δούμε.

Η Google με αυτό το νέο design, ή Material Design όπως το λέει, σκέφτεται να το δώσει σε όλα τα προιόντα της και όχι μόνο στο νέο της λειτουργικό, ακόμα και σε web περιβάλλον. Χαρακτηριστικά, στον Chrome browser, τα οπτικά στοιχεία μετακινούνται στην οθόνη και εμφανίζουν τα animations όπως γίνεται και στο περιβάλλον χρήστη του Android L, στα 60 frames το δευτερόλεπτο.

Να συμπληρώσω ακόμα ότι θα είναι προς χρήση και δοκιμή σε Nexus 5 και Nexus 7 συσκευές και δεν γνωρίζουμε την επίσημη κυκλοφορία του από την εταιρεία. Αν είσαι κάτοχος των παραπάνω συσκευών και θες να το δοκιμάσεις, μπορείς να επισκεφτείς αυτή την σελίδα για περισσότερα.

Επίσης η εκδήλωση περιελάμβανε Smartwatches καθώς και την απάνηση στο HealthKit της Apple με το Google Fit. Μάχη σώμα με σώμα από δύο εταιρείες που έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν με τα επιτεύγματά τους.

Περιμένω το σχόλιό σου για το νέο OS της Google, Android L, αλήθεια δεν ξέρω αν αυτό το L, είναι από το Lime Pie, ή Lollipop όπως αναφέρει το Forbes και αν έχεις κάτι να προσθέσεις, μοιράσου το μαζί μου.

Keywords
Τυχαία Θέματα