Υπερχείλισε σπήλαιο στην Κρήτη από τα χιόνια (VIDEO)

Mεγάλη αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκαλεί το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που παρατηρήθηκε στο σπήλαιο του Χώνου, στο Σάρχο Μαλεβιζίου όπου η μεγάλη ποσότητα χιονιού και οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων στους ορεινούς όγκους, «κατέβασαν» εκατομμύρια κυβικά νερού τα οποία αναβλύζουν μέσα από το σπήλαιο και καταλήγουν σε παρακείμενο ποταμό.

Σύμφωνα και με το Δήμαρχο, Κώστα Μαμουλάκη, «το φαινόμενο όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει τον θαυμασμό κατοίκων αλλά και τουριστών, που επισκέπτονται το σπήλαιο, με τους παλαιότερους να αναφέρουν ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν

από περίπου 40 χρόνια». Ο κ. Μαμουλάκης δεν παρέλειψε να τονίσει οτι "θα ήταν ευχής έργον να μπορούσαν να αξιοποιηθούν αυτές οι τεράστιες ποσότητες νερού".

Την ίδια άποψη εκφράζει και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γιώργος Αδαμάκης, που επισημαίνει ότι είναι κρίμα να "φεύγει" ανεκμετάλλευτο όλο αυτό το πεντακάθαρο νερό...

Την ίδια ώρα βέβαια συνιστάται η προσοχή στους επισκέπτες του σπηλαίου λόγω της επικινδυνότητας του φαινόμενου, καθώς η ορμή του νερού είναι ιδιαίτερα δυνατή.

Πηγή: Cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα