Ξεκίνησε η 3η συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Της Σοφίας Σπίγγου

Ξεκίνησε η τρίτη συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, καθώς την περασμένη εβδομάδα διεκόπη για δεύτερη φορά, όταν ένας ακόμη εκ των κατηγορουμένων δεν είχε δικηγόρο και ζήτησε από το δικαστήριο να του διορίσει κάποιον από τον κατάλογο του ΔΣΑ.

Η ηγετική ομάδα ήταν και πάλι απούσα, ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόνο οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Δημήτρης Κουκούτσης και Στάθης

Μπούκουρας. Συνολικά παραστάθηκαν αυτοπροσώπως 28 εκ των 68 κατηγορουμένων.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα ζητώντας 44 ευρω με επιφύλαξη για ψυχική οδύνη κατά του Γιώργου Ρουπακιά και 18 ακόμη ατόμων για ανθρωποκτονία και συνεργεία σε αυτήν αντίστοιχα. Επίσης κατα της πλειοψηφίας των βουλευτών του κόμματος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς κατά το βούλευμα "ανήκουν και διευθύνουν εγκληματική οργάνωση, περιείχαν οδηγίες και γνώριζαν ενέργειες μελών με σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων μεταξύ των οποίων και η δολοφονία του Π. Φυσσα", ενώ για ένταξη και συμμετοχή στη οργάνωση κατά του συνόλου σχεδόν των κατηγορουμένων.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα εξήγησαν στο δικαστήριο γιατί στρέφονται και κατά των πολιτικών προσώπων, σημειώνοντας οτι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση που είχε την ευθύνη για όλες τις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής και μεταξύ αυτών και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν και δυο θύματα της επίθεσης σε Αιγιπτίους Ψαράδες στο Πέραμα κατά 5 εκ των κατηγορουμένων για απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη κοινής ειρήνης λόγω ηθικής βλάβης που υπέστησαν, αλλά και σύσσωμου σχεδόν του καταλόγου των κατηγορουμένων για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το πρώτο ζήτημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η έδρα είναι η μεταφορά ή μη της διαδικασίας σε αίθουσα εκτός των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Μετά το ατελείωτο πινγκ πονγκ μεταξύ της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τι ποιός πρέπει να λάβει την απόφαση για αλλαγή του χώρου διεξαγωγής, φαίνεται πως το πρόβλημα βρίσκει σταδιακά λύση.

Σ.Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα