Βούτσης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: "Δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα για το νόμισμα"

«Αν τα μισά από αυτά που έκανε η συγκυβέρνηση στους πολίτες, τα είχε κάνει μια κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο, δεν θα είχε καλό τέλος, ούτε ως παράταξη, ούτε ως άτομα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση να καταφύγει σε δημοψήφισμα

είπε «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, οτιδήποτε είναι στη δημοκρατική φαρέτρα ενός κυρίαρχου έθνους-κράτους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
«Εμείς είμαστε πεπεισμένοι και μετά τις εξελίξεις στην Ε.Ε. ότι θα υπάρξει ένα modus vivendi για το πρόγραμμά μας. Η απάντηση στην πάγια ερώτηση αν δεν γίνουν όλα αυτά τι θα κάνετε είναι ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα που μας δίνει το ελληνικό Σύνταγμα. Ξεκαθαρίζω ότι δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα για το νόμισμα, αν μείνουμε στο ευρώ ή όχι, αλλά δεν αποκλείουμε το δημοψήφισμα για προτάσεις που θα μας προτείνουν οι εταίροι μας. Το δημοψήφισμα θα έπρεπε να ήταν στο οπλοστάσιο κάθε κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Τέλος σημείωσε πως το κόμμα του θα τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων καταργήσει και θα τους αναπληρώσει με ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα