"Βόμβα" στην Ιταλία! Άνθρωπος της μαφίας από το 74 ο Μπερλουσκόνι!

Ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «έχτισε» την περιουσία του με τη βοήθεια της Μαφίας και με την στήριξή της μπήκε στην πολιτική, σύμφωνα με την απόφαση ανώτατου δικαστηρίου της Ρώμης, το οποίο καταδίκασε πρώην γερουσιαστή σε επτά χρόνια φυλάκιση για σχέσεις με τη Μαφία.

Σύμφωνα με τον Independent είναι η πρώτη φορά που ξεκάθαρα γίνεται λόγος σε δικαστική απόφαση για την σχέση του Μπερλουσκόνι με την εγκληματική οργάνωση.

Προκύπτει πως από την υπόθεση της

καταδίκης του γερουσιαστή Μαρτσέλο ντελ’ Ούτρι, ο πρώην πρωθυπουργός συνεργαζόταν με την οργάνωση για 20 χρόνια σχεδόν.

Ο Μπερλουσκόνι έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις φήμες ότι η Μαφία χρηματοδοτούσε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στις κατασκευές και τα ΜΜΕ από την αρχή τους, στις δεκαετίες του 70 και του 80.

Ωστόσο τώρα το Ανώτατο Δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό του εισαγγελέα Αουρέλιο Γκαλάσο ότι «για 18 χρόνια από το 1974 ως το 1992, ο Μαρτσέλο ντελ’ Ούτρι ήταν ο εγγυητής της συμφωνίας του Μπερλουσκόνι με την Κόζα Νόστρα».

Με την απόφαση επικυρώνεται η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον ντελ’ Ούτρι τον περασμένο Μάρτιο.

«Πρόκειται για διαρκές έγκλημα» ανέφερε ο εισαγγελέας, τονίζοντας παράλληλα πως η συμφωνία μεταξύ του Μπερλουσκόνι και της εγκληματικής οργάνωσης έκλεισε το 1974 και εφαρμόστηκε με «εθελοντικό τρόπο και με επίγνωση».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιτέθηκε για άλλη μια φορά στους δικαστές. «Οι αποφάσεις αντικατοπτρίζουν αυτά που προσπαθεί να μου κάνει η Αριστερά από το 1994» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα