Βαρβιτσιώτης: Το Λιμενικό προσπάθησε να τους βοηθήσει

Δήλωση στην ιστοσελίδα enikos.gr έκανε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δίνοντας τη δική του εξήγηση για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι.

"Το τραγικό περιστατικό στο Φαρμακονήσι έχει να κάνει με το ότι οι ψυχές που χάθηκαν είναι προϊόν πλούτου για κάποιους, οι οποίοι τους βάζουν σε βάρκες για να περάσουν από την μία άκρη του Αιγαίου στην άλλη, και ότι τα άτομα αυτά δεν είχαν επαφή με τη θάλασσα στη ζωή τους. Το Λιμενικό βρέθηκε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή. Επιβιβάστηκε άνδρας στη βάρκα,

το σκάφος προσπάθησε να τους σύρει στο Φαρμακονήσι, αλλά οι ίδοι οι μετανάστες σε κατάσταση πανικού ανέτρεψαν τη βάρκα τους. Όποιος προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για απάνθρωπη συμπεριφορά του Λιμενικού κάνει λάθος και πλήττει τόσο τη χώρα όσο και το Λιμενικό, ακυρώνοντας τη μεγάλη προσπάθειά του", σημείωσε αρχικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και συνέχισε:

"Όσοι προσπαθούν να ακυρώσουν την μεγάλη προσφορά του Λιμενικού Σώματος στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αλλά και στην επιχείρηση για τη διάσωση ζωών στη θάλασσα, κάνουν τεράστιο σφάλμα. Ακυρώνουν την προσπάθεια των 2.000 ανδρών και γυναικών που νυχθημερόν φυλάνε τα ελληνικά σύνορα και μηδενίζουν ένα ρεκόρ διασώσεων στο Ανατολικό Αιγαίο τους τελευταίους 18 μήνες και υπηρετούμε δύο δόγματα: τα ελληνικά σύνορα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και δεύτερον δεν αφήνουμε κανέναν να χαθεί στη θάλασσα".

Keywords
Τυχαία Θέματα