Anonymous... made in Greece

Ρομαντικοί επαναστάτες ή Εκδικητές; Κάθε τους κίνηση γίνεται αντικείμενο συζήτησης για μέρες. Τι είναι στα αλήθεια οι Έλληνες Anonymous; Ποιοι είναι εκείνοι οι μυστηριώδεις τύποι με τη μάσκα του V for Vendeta που επιτίθενται ηλεκτρονικά κατά διάφορους στόχους; Χτυπήματα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Παιδείας, Πολιτισμού, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο site της Χρυσής Αυγής,

ακόμα και στο site του πρωθυπουργού είναι μόνο μερικά από τα ‘’έργα’’ των Ελλήνων μασκοφόρων του διαδικτύου. Ένα ρεπορτάζ της Κέλλης Χεινοπώρου για τον ΑΝΤ1 που μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης δίνει τις απαντήσεις.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως πρόκειται για 18χρονους φοιτητές ιδιοφυίες στον προγραμματισμό –ορισμένοι ήδη δουλεύουν σε κορυφαίες εταιρίες της Ευρώπης. Βασικό τους καθήκον είναι να εντοπίζουν τα κενά ασφαλείας των εταιριών σε ό,τι αφορά το διαδίκτυο, με στόχο την καλύτερη οχύρωσή τους, διαδικασία όμως που το ελληνικό ποινικό δίκαιο τιμωρεί.

Με δρακόντεια μέτρα προστασίας τους από τη δημοσιότητα δηλαδή φορώντας γυαλιά ηλίου, μαντήλια στο πρόσωπο και πλάτη δήλωσαν πως στόχους τους είναι να ειπωθούν τα κακώς κείμενα και να ευαισθητοποιηθεί-να αφυπνιστεί ο κόσμος.

Μ. Σφακιανάκης: ‘’Μπορούν να μας φανούν χρήσιμοι’’

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης: ‘’Οι Anonymous είναι hackers, οι οποίοι διακρίνονται για της ευφυία τους και μέλος των Anonymous μπορεί να είναι ο οποιοδήποτε από εμάς με γνώσεις’’.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα μπορούσε η Δίωξη να συνεργαστεί μαζί τους, ο κ. Σφακιανάκης απάντησε πως: ‘’ Εφόσον δεν έχουν κάνει ποινικά αδικήματα, μπορεί να προσληφθούν’’.

Keywords
Τυχαία Θέματα