Τζόελ Κάµπελ: "Ονειρικό και το 2014"

«Στα δύο µατς µε τη Μάντσεστερ έχουµε την ευκαιρία να γράψουµε Ιστορία»

Συνέντευξη στον Στέφανο Λεμονίδη, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Τζόελ Κάµπελ είναι ένας από τους βασικούς «ερυθρόλευκους» συντελεστές της φετινής, καταπληκτικής πορείας στο πρωτάθληµα και στο Τσάµπιονς Λιγκ και ένας από τους παίκτες που έχουν κλέψει την καρδιά της εξέδρας του Ολυµπιακού. Συνδυάζει το σπάνιο ταλέντο του µε το φιλότιµο και την αυταπάρνηση, παρ’ όλο που αγωνίζεται δανεικός στους Πειραιώτες. ∆ίνει τα πάντα µέσα στον αγωνιστικό χώρο και παίζει πρώτα για την οµάδα και µετά για

τον εαυτό του. Αυτό φαίνεται άλλωστε ξεκάθαρα αν ρίξει κάποιος µια µατιά στους στατιστικούς πίνακες, όπου το όνοµά του δεσπόζει στους παίκτες µε τις περισσότερες ασίστ. Μέχρι τώρα έχει βοηθήσει 7 φορές τους συµπαίκτες του να σκοράρουν, αλλά και ο ίδιος έχει βρει 7 φορές τον δρόµο προς τα δίχτυα. Μόνο στο µατς µε τον ΟΦΗ ο διεθνής Κοσταρικανός έδωσε τέσσερις τελικές πάσες, ενώ ήταν και κορυφαίος στο ντέρµπι της χρονιάς, κόντρα στον ΠΑΟΚ, µε 1 γκολ και 2 ασίστ.

Τους περισσότερους πόντους δηµοφιλίας πάντως τους έχει κερδίσει χάρη στο σταθερά µαχητικό και τίµιο παιχνίδι του. Αν και ανήκει στη µεγάλη Αρσεναλ και είναι από τους ανερχόµενους παίκτες, που έχει σε µεγάλη εκτίµηση ο Αρσέν Βενγκέρ, δηλώνει ευτυχισµένος στο λιµάνι και αναγνωρίζει ότι ο Ολυµπιακός τού έχει ανοίξει πολλές πόρτες και τον έχει… ανεβάσει στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε άφησε να εννοηθεί πως θεωρεί εξαιρετική προοπτική την παραµονή του για έναν ακόµα χρόνο στον Πειραιά, αν και δεν είναι στο χέρι του. Ξέρει καλά ο ίδιος, όπως και όλοι όσοι θαυµάζουν το ταλέντο του, άλλωστε, ότι οι εξαιρετικές εµφανίσεις που πραγµατοποιεί τον αποµακρύνουν από το λιµάνι, αν και ακόµα είναι νωρίς. Καθοριστικό ρόλο, πάντως, στο συγκεκριµένο θέµα αναµένεται να παίξει και η παρουσία του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου αναµένεται να λάµψει µε τη φανέλα της Κόστα Ρίκα.

Σε λίγες ηµέρες αφήνουµε πίσω µας το 2013. Ηταν µια καλή ποδοσφαιρική χρονιά για σένα;

«Ναι, σίγουρα, ήταν µια φανταστική χρονιά, αν και πιστεύω ότι το 2014 θα είναι ακόµα καλύτερη. Ειδικά αν παίξω στο Μουντιάλ µε την Κόστα Ρίκα, αλλά και µε τον Ολυµπιακό στα δύο µεγάλα µατς µε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και φυσικά αν θα πάρουµε το πρωτάθληµα».

Οταν ερχόσουν στον Ολυµπιακό, περίµενες ότι θα έφτανες στους «16» του Τσάµπιονς Λιγκ και κοντά στην κατάκτηση του τίτλου από τον ∆εκέµβριο;

«∆εν το περίµενα, για να είµαι ειλικρινής. ∆εν φανταζόµουν ότι όλα θα πήγαιναν τόσο καλά, αλλά όταν είδα την κλήρωση του Τσάµπιονς Λιγκ, είχα ελπίδες ότι µπορούµε να κάνουµε καλή πορεία και να περάσουµε στην επόµενη φάση της διοργάνωσης. Ολα ήταν ονειρικά έως τώρα στον Ολυµπιακό και νοµίζω ότι έτσι και καλύτερα θα είναι και τη νέα χρονιά».

Ποιο θεωρείς ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι σου µε την ερυθρόλευκη φανέλα;

«Μπορώ να ξεχωρίσω δύο, µε βάση και τα αποτελέσµατα. Κόντρα στον ΠΑΟΚ και στον ΟΦΗ θα έλεγα ότι ήταν τα καλύτερα παιχνίδια µου. Μου πάνε οι οµάδες που φορούν ασπρόµαυρα…».

Αν ήταν στο χέρι σου, θα έµενες στον Πειραιά για µία ακόµα χρονιά;

«Πολύ δύσκολη ερώτηση, γιατί δεν εξαρτάται από εµένα. Περνάω πολύ καλά στον Ολυµπιακό, µε βοηθούν όλοι και µου συµπεριφέρονται πολύ καλά. Οι εµφανίσεις µου στο ελληνικό πρωτάθληµα και στο Τσάµπιονς Λιγκ µού έχουν ανοίξει τις πόρτες στην Εθνική, αλλά δυστυχώς δεν είναι δική µου απόφαση».

Τι µπορεί να περιµένει ο φίλαθλος του Ολυµπιακού στα µατς µε τη Μάντσεστερ;

«Θα είµαστε µια οµάδα που θα παλέψει για να προκριθεί. Θα τα δώσουµε όλα στο γήπεδο. Είναι µια πολύ καλή ευκαιρία να γράψουµε Ιστορία. ∆εν έχουµε να χάσουµε, παρά µόνο να κερδίσουµε».

Τι σου αρέσει περισσότερο, το γκολ ή η ασίστ;

«Το ίδιο µου κάνει. Σίγουρα είναι καλύτερα να βάζω γκολ, αλλά αν µπορείς να βοηθάς και µε ασίστ, κάνεις καλό στην οµάδα σου».

Θα είχες καλύτερες εµφανίσεις αν δεν υπήρχε η ταλαιπωρία των συχνών, πολυήµερων ταξιδιών σου στην Κόστα Ρίκα;

«Μπορεί και ναι, µπορεί και όχι, ποτέ δεν ξέρεις. Σε αυτά τα µατς που αγωνίσθηκα πάντως είχα καλές εµφανίσεις, όπως τις θέλει ο κόσµος, αλλά και ο προπονητής µου. Εγώ πάντως έµεινα ευχαριστηµένος».

Ποιος ο στόχος σου στο Μουντιάλ;

«Εχουµε µια πολύ καλή οµάδα. Το δείξαµε στα προκριµατικά και µπορούµε να περάσουµε στις δεκαέξι καλύτερες οµάδες του Μουντιάλ, όπως κάναµε µε τον Ολυµπιακό στο Τσάµπιονς Λιγκ. Αν διακριθεί η οµάδα, θα διακριθούν και οι παίκτες».

Με ποιον συµπαίκτη σου κάνεις περισσότερο παρέα;

«Με µερικούς έχω καλύτερες σχέσεις και λόγω γλώσσας. Ο Μιγκέλ Τόρες, ο Ροµπέρτο, ο Τσόρι και ο Σαβιόλα».

Στον ελεύθερο χρόνο σου, τι σου αρέσει να κάνεις;

«Ακούω πολλή µουσική και ιδιαίτερα ρέγκε, αφού λόγω καταγωγής βρίσκοµαι κοντά στην… πηγή του συγκεκριµένου είδους. Ξέρω πάντως και ένα ελληνικό τραγούδι που βάζει συνεχώς ο Μασάντο (γέλια). Το “Γίνεται” του Παντελίδη».

Keywords
Τυχαία Θέματα