Πιστοποιητικά...αριστεροφροσύνης!

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαλεί τον Ευ. Βενιζέλο επειδή στην Εξεταστική Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί στη Βουλή για τα εξοπλιστικά προγράµµατα (επί διακυβέρνησης Νέας ∆ηµοκρατίας) ο σηµερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε υπερασπιστεί τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η αλήθεια είναι ότι τότε δεν είχαν επιβεβαιωθεί στοιχεία σε βάρος του φυλακισµένου στον Κορυδαλλό πρώην υπουργού. Αν όµως η περίπτωση του Ακη Τσοχατζόπουλου συνιστά κριτική εναντίον όσων είχαν «καλές σχέσεις µαζί του» και γίνεται από τον Αλ. Τσίπρα για να αναδείξει την έλλειψη ηθικού πλεονεκτήµατος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τότε ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στην ίδια µοίρα µε τον Ευ. Βενιζέλο. Οχι επειδή σήµερα έχουν µετακοµίσει στην Κουµουνδούρου πρώην στενοί συνεργάτες του Ακη, όπως οι Α. Κοτσακάς και Β. Χωραφάς. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν ο αγαπηµένος πολιτικός του ΣΥΝ την περίοδο της δεκαετίας του 1990 και τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας. Περισσότερες φορές τον έβλεπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, παρά ο πρωθυπουργός Κ. Σηµίτης.

Το «άλλοθι» της αριστεροσύνης, που πλάσαρε ως άλλος Οσκαρ Λαφοντέν στο ΠΑΣΟΚ, ο Ακης Τσοχατζόπουλος το είχε «πάρει» από την Κουµουνδούρου, η οποία είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσµούς φιλίας µε το Πεντάγωνο και τον ίδιο τον πρώην υπουργό

Ο Ακης ήταν αυτός που µε τις αποφάσεις του ως υπουργός «τακτοποιούσε» και τα ρουσφέτια του ΣΥΝ. Το έχει άλλωστε παραδεχτεί στο παρελθόν και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας ότι ευνοήθηκε από τον Τσοχατζόπουλο όταν πήγε φαντάρος επί των ηµερών του. Το επιβεβαιώνουν οι αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις που είχε µαζί του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είχε τιµήσει µε την παρουσία του τον «µιζοεισπράκτορα» του Ακη Τσοχατζόπουλου, κ. Κάντα, παρουσιάζοντας το βιβλίο που είχε γράψει µε θέµα «Οικονοµία της Αµυνας». Στο ΠΑΣΟΚ, αν ρωτήσεις ποιος ήταν ο Κάντας, ελάχιστοι τον ξέρουν. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος όµως τον γνώριζε τόσο καλά, που του παρουσίασε και το βιβλίο.

Αναταράξεις

∆εν έχει σκοπό να προτείνει τον Θεόδωρο Μαργαρίτη για γραµµατέα της Κ.Ε. του κόµµατος ο Φώτης Κουβέλης, αλλά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος διετέλεσε ειδικός γραµµατέας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν η ∆ΗΜ.ΑΡ. ήταν στην κυβέρνηση. Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες που φέρουν ως ενδιαφερόµενο για τη θέση τον βουλευτή του κόµµατος ∆. Αναγνωστάκη, ο οποίος στηρίζεται από τον Γιάννη Πανούση και το «Αριστερό ∆ίκτυο» της Αγίου Κωνσταντίνου. Πάντως, ο ∆. Αναγνωστάκης εξελέγη στην Κ.Ε. µε το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας και, αν κατέβει «αντάρτης», τότε θα έχουµε σοβαρές αναταράξεις.

Παρέµβαση

Οι ενώσεις αποστράτων που παριστάνουν τους «ετοιµοπόλεµους» για να δώσουν πολιτική λύση για τη σωτηρία της πατρίδας από την κρίση γιατί δεν έχουν πάρει ακόµη θέση για το εκφυλιστικό φαινόµενο που παρουσιάζεται από πολλά µέλη τους, τα οποία µετά τη συνταξιοδότησή τους γίνονται ντίλερς των εµπόρων όπλων, προωθώντας συγκεκριµένα συµφέροντα; Και το υπουργείο Αµυνας γιατί δεν φέρνει τροπολογία που να προβλέπει ότι όποιος απόστρατος προσλαµβάνεται σε εταιρεία εξοπλιστικών προγραµµάτων θα χάνει τα συνταξιοδοτικά ή τιµητικά προνόµιά του; Είναι δυνατόν να δίνουν όρκο στην πατρίδα και µετά να υπηρετούν οικονοµικά συµφέροντα;

Ο Αλέκος του Μένιου

Ο Αλ. Παπαδόπουλος, που εσχάτως προβάλλει ως σπουδαίος µεταρρυθµιστής και βαθύς γνώστης των εθνικών λύσεων, καθιερώθηκε και κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου σε εύκολες περιόδους.

Υπήρξε το αγαπηµένο παιδί του Μένιου Κουτσόγιωργα, ο οποίος έχει ταυτίσει το όνοµά του µε την «κοµµατικοποίηση» του κράτους και το σκάνδαλο Κοσκωτά, διατελώντας ειδικός σύµβουλός του την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ διόριζε ως νοµάρχες στη χώρα τους «πρασινοφρουρούς». Οταν ξεκίνησε η αντίστροφη µέτρηση για την κατάρρευση της κυβέρνησης του Κώστα Σηµίτη, ο Αλ. Παπαδόπουλος τα βρόντηξε από υπουργός Υγείας, εκφράζοντας την απέχθειά του για το πολιτικό σύστηµα, γιατί ήλπιζε ότι ο επερχόµενος Κ. Καραµανλής θα τον πρότεινε για Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας το 2005. Αυτό πιστεύει ο Σηµίτης.

Από τις µίζες των εξοπλιστικών προγραµµάτων επωφελήθηκαν µόνο οι άµεσα δωρολήπτες ή διακινήθηκε «µαύρο» πολιτικό χρήµα και σε άλλα κόµµατα που δεν το βάζει ο νους µας;

Κολακεύεται

Το γεγονός ότι ο Ευ. Βενιζέλος προτείνει µε τρόπο για επόµενο Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας τον Μίκη Θεοδωράκη είναι µια κίνηση καθαρά επικοινωνιακή και κανείς δεν µπορεί να την πάρει στα σοβαρά. Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο ίδιος ο µουσικοσυνθέτης δεν παίρνει αρνητική θέση, αλλά δείχνει να κολακεύεται από την τυχοδιωκτική πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο µέχρι πρότινος τον «έκαιγε» µε την κίνηση της «Σπίθας».

Μένω εκτός

Ο Κώστας Λαλιώτης µε επιστολή του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε ανάµιξη στις διεργασίες για τη δηµιουργία κόµµατος που θα κάνει αβάντα και θα βάλει πλάτη στον Αλ. Τσίπρα. Προφανώς διαβάζει καλά τις δηµοσκοπήσεις και βλέπει άλλα πράγµατα να έρχονται τους επόµενους µήνες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Είναι κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης και τις ηµέρες των Χριστουγέννων παρέθεσε αξιοζήλευτο γεύµα σε σαράντα και πλέον καλεσµένους σε ταβέρνα της επαρχίας. Προφανώς και έχει πολιτικές φιλοδοξίες, για να κάνει τέτοιου είδους τραπεζώµατα αυτή την περίοδο...!

Keywords
Τυχαία Θέματα