Τζαμτζής: “Θήραμά μου ο λαγός που έφαγε ο Καραμανλής”

Του Σταύρου Παπαντωνίου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Δάνης Τζαμτζής όχι μόνο δηλώνει αγρότης στο επάγγελμα, αλλά και, όπως έχει πει δημόσια, το θεωρεί τιμή του. Αυτή, πάντως, δεν είναι η μοναδική ενασχόλησή του με τη φύση. Ο Μακεδόνας βουλευτής, γέννημα-θρέμμα Πέλλας, από μικρό παιδί έχει ένα χόμπι. Δεινός κυνηγός, δεν χάνει ευκαιρία, εκτός από το να ασχολείται με τα χωράφια του και να είναι συνεπής στα πολλά βουλευτικά του καθήκοντα, και ξεχύνεται στα βουνά σε αναζήτηση θηραμάτων, αφού το κυνήγι

για εκείνον είναι τρόπος ζωής.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ. Η συνήθεια αυτή του βουλευτή Πέλλας, μάλιστα, δεν περιορίζεται εντός του νομού του, αφού πολλές φορές το συνδυάζει με εξορμήσεις σε κάποια από τα πολλά και όμορφα βουνά της Βόρειας Ελλάδας. Εκτός από την Πέλλα, ο Δάνης Τζαμτζής έχει κυνηγήσει σε σχεδόν όλη τη Μακεδονία και τον Εβρο. Από τα αγριογούρουνα της Δράμας και των Γρεβενών μέχρι τις πάπιες στον Εβρο και την Κατερίνη, έχει φτάσει ακόμα και στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Ουγγαρία, για τη χαρά που του προσφέρει η συγκεκριμένη δραστηριότητα. «Οταν κυνηγάω ξεχνάω τα προβλήματα και καθαρίζει το μυαλό μου απ’ όλα» αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο «Secret». Φορώντας πάντα παραλλαγή, με το όπλο επ’ ώμου και τον σκύλο μαζί, χάνεται μαζί με τους φίλους του για ώρες, αφού πάντα ακολουθεί την ίδια παρέα από τα μέρη του.
«Μου αρέσει η επαφή με τη φύση. Αυτό είναι κυρίως που με κερδίζει στο κυνήγι. Η διαδικασία. Και αν δεν πιάσουμε τίποτα, θα πιούμε τα τσίπουρά μας μετά», λέει, θυμίζοντας πως και εκείνα είναι παραγωγής του. Στη Βουλή εξάλλου ακόμα μνημονεύουν το πρωτοχρονιάτικο δώρο του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, που ήταν ένα μπουκάλι δικό του τσίπουρο, για να πάει καλά η χρονιά.
Οι φίλοι του Δ. Τζαμτζή, πάντως, λένε πως ο βουλευτής είναι ο ίδιος τόσο στο βουνό όσο και στην πολιτική. Μαχητικός και άνθρωπος της «ομάδας», προσπαθεί για το καλύτερο και, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θέλει στο τέλος να το μοιράζεται, χωρίς να κρατάει τίποτα για τον εαυτό του. Στην Πέλλα, εξάλλου, είναι πασίγνωστα τα τραπέζια του με κυνήγι, τσίπουρο και καλή παρέα, η φήμη των οποίων έχει φτάσει και στην Αθήνα, αφού ο βουλευτής ουκ ολίγες φορές έχει κεράσει φίλους και συναδέλφους του.


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ. Το χόμπι του βουλευτή Πέλλας ήρθε στην επικαιρότητα την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την αποκάλυψη του parapolitika.gr για το γεύμα στη Ραφήνα. Εκεί, σε μία από τις πιο γνωστές ταβέρνες της περιοχής, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και με συνδαιτυμόνες 15 «γαλάζιους» βουλευτές, ο Δάνης Τζαμτζής έφερε αγριογούρουνο και λαγό για χάρη της καλής παρέας. Το κυνήγι του ενθουσίασε τους καλεσμένους και, φυσικά, τον Κώστα Καραμανλή.
Ο Μακεδόνας πολιτικός, απαντώντας στα πειράγματα των συναδέλφων του, λέει στο «Secret» πως ο λαγός ήταν δική του... επιτυχία, όχι όμως και το αγριογούρουνο, που «μου το έστειλαν τα παιδιά που κυνηγάμε μαζί από το Πάικο της Πέλλας». Η παρέα που απόλαυσε το κυνήγι του Δ. Τζαμτζή στην «έδρα» του Κώστα Καραμανλή έμεινε εκεί μέχρι πρωίας και ανανέωσε το ραντεβού της, αφού ο βουλευτής υποσχέθηκε ακόμα καλύτερο μενού την επόμενη φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα