Τροπολογία - έκπληξη από 19 βουλευτές της ΝΔ για τους ενστόλους

Τροπολογία η οποία αν ψηφιστεί αναμένεται να αποφορτίσει την ένταση που έχει προκαλέσει στις κοινοβουλευτικές ομάδες το ζήτημα των ενστόλων κατέθεσαν σήμερα 19 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο Μ.Κασσής από το ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία των γαλάζιων Κυριαζίδη και Νταβλούρου οι οποίοι προέρχονται από τις τάξεις της αστυνομίας.

Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουν να δοθεί στα ταμεία μεταβατική περίοδος μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να αποφασίσουν αν θα μετατρέπονται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και να

εξαιρούνται με τον τρόπο αυτό από την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Με απλά λόγια, εφόσον οι αναλογιστικές μελέτες δείξουν πως τα ταμεία είναι βιώσιμα τότε οι αντιπροσωπευτικές οργανώσεις των κλάδων των ασφαλισμένων να έχουν την δυνατότητα να συστήσουν επαγγελματικά ταμεία για τα επικουρικά τους και έτσι να γλιτώσουν από την ένταξη στο ΕΤΕΑ. Η ρύθμιση φαίνεται πως ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα των ενστόλων για τα επικουρικά ενώ ο Θ. Νταβλούρος δήλωσε πως έχει υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο για τη συγκεκριμένη τροπολογία και οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Δημήτρης Κυριαζίδης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Ασημίνα Σκόνδρα, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Χρήστος Κέλλας, Γιάννης Καράμπελας, Ελένη Μακρή Θεοδώρου, Δημήτρης Χριστογιάννης, Ανδρέας Μαρίνος, Ιωάννης Πασχαλίδης, Παύλος Βογιατζής, Ασπασία Μανδρέκα, Γεωργία Μπατσαρά, Παναγιώτα Ιακωβίδου, Μάξιμος Σενετάκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Μενέλαος Βλάχβεης, Γιώργος Δεικτάκης και Μιχάλης Κασσής.

Keywords
Τυχαία Θέματα