Η Πενέλοπε Κρουζ για την αιματοχυσία στη Γάζα: "Εύχομαι ενότητα και ειρήνη"

Μετά την ανοιχτή επιστολή που έστειλε στον Ισπανικό τύπο και συνυπέγραψε με τον Χαβιέ Μπαρδέμ, τον σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ και άλλους Ισπανούς καλλιτέχνες, η Πενέλοπε Κρουζ δημοσίευσε σήμερα μία πιο «ήπια» ανακοίνωση στην εφημερίδα USA Today. Στο πρώτο γράμμα η Κρουζ, μαζί με τον σύζυγό της και τον σκηνοθέτη της, καθώς επίσης και με άλλους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους και μουσικούς, κατήγγηλαν την Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να «καταδικάσει

τους βομβαρδισμούς από ξηράς, αέρα και θάλασσας, εναντίον των Παλαιστινίων πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας».

Σήμερα, η Ισπανίδα και βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός γράφει σε ανακοίνωση της: «Δεν θέλω να παρεξηγηθώ σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν είμαι γνώστης της κατάστασης ούτε της πολυπλοκότητας της. Η μόνη επιθυμία και πρόθεση που με έκανε να υπογράψω αυτό το γράμμα ήταν να έρθει η ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα. Ελπίζω ότι όλοι επιθυμούν την κατάπαυση του πυρός για να μην υπάρξουν άλλα αθώα θύματα και από τις δύο μεριές. Εύχομαι ενότητα και ειρήνη. Πιστεύω σε έναν πολιτισμό που θα έχει την δύναμη να κάνει τους ανθρώπους να ζουν δίπλα δίπλα».

Μία νέα ανακοίνωση έστειλε στην ισπανική εφημερίδα El Dario και ο σύζυγός της, ο επίσης βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Χαβιέ Μπαρδέμ: «Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την βαρβαρότητα, που μοιάζει ακόμα πιο ακατανόητη, αν αναλογιστεί κανείς τις φρικαλεότητες που έχουν υποστεί οι Εβραίοι στο παρελθόν»

Keywords
Τυχαία Θέματα