Τουρκικές παραβάσεις Νοτιοδυτικά των…Κυθήρων

Προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο αλλά προκλήσεις και στη Νοτιοδυτική Ελλάδα είναι δυνατόν; Και όμως είναι όταν πρόκειται ασφαλώς για τους εξ Ανατολών «φίλους και συμμάχους».

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ότι δύο μεμονωμένα Τουρκικά ελικόπτερα πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικώς των….Κυθήρων! Και στην κατά

τα άλλα τυπική ανακοίνωση προστίθεται ότι «Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».

Τι είχε συμβεί;

Μία μοίρα τεσσάρων πολεμικών σκαφών του Τουρκικού Ναυτικού κατευθυνόταν από την Τουρκία προς την Τυνησία, πρώτο σταθμό του φιλόδοξου «περίπλου της Αφρικής» που επιχειρούν και ευτυχώς που θα είναι περίπλους και costa-costa (ακτή-ακτή) και έτσι δεν πρόκειται να χαθούν!

Στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού λοιπόν και ενώ έπλεαν στα Νοτιοδυτικά των Κυθήρων από δύο φρεγάτες τις Μοίρας, απονηώθηκαν τα οργανικά τους ελικόπτερα για τοπικές εκπαιδευτικές πτήσεις γύρο από τα πλοία, οπότε και σημειώθηκαν αμέσως ισάριθμες παραβάσεις των ΚΕΚ.

Όπως έγινε γνωστό οι αναγνωρίσεις πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικώς και δεν απογειώθηκαν δικά μας αεροσκάφη ετοιμότητος. Πάλι καλά.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα