Τον συνέλαβαν όσο ο σκύλος της αστυνομίας τον δάγκωνε στο κεφάλι!

Η αστυνομία διερευνά ένα περιστατικό αστυνομικής βίας που έλαβε χώρα στο Somerset της νοτιοδυτικής Βρετανίας.

Στα πλάνα που καταγράφηκαν σε κινητό τηλέφωνο ιδιώτη, φαίνεται ένα σκυλί της αστυνομίας να επιτίθεται σε έναν ημίγυμνο άνδρα που είναι ακινητοποιημένος στην άσφαλτο και να τον δαγκώνει στον αυχένα, τον ώμο και το κεφάλι.

Ενισχύσεις κλήθηκαν στην περιοχή του Regent Street το ξημέρωμα της Κυριακής, μετά την επίθεση στον άνδρα. Οι Αρχές έδωσαν στη συνέχεια το βίντεο στη δημοσιότητα, όπως δημοσιεύεται από την εφημερίδα Metro.

Η

Louisa Rolfe αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας του Avon and Somerset δήλωσε ότι η αστυνομία κλήθηκε στο παραθαλάσσιο θέρετρο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου για να χωρίσει μια ομάδα πολιτών που χειροδικούσαν.

Ανέφερε όμως, ότι η "χρήση" του σκύλου ήταν αδικαιολόγητη.

"Διερευνούμε το περιστατικό που έχει ανέβει και στο Youtube και συνοδεύεται από ποικίλα σχόλια. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα ελεγχθεί αν ευθύνεται ο αστυνομικός που είχε υπό την επίβλεψη του τον σκύλο", δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Οι ίδιοι μάλιστα καλούν τώρα αυτόπτες μάρτυρες να σπεύσουν να καταθέσουν τη δική τους μαρτυρία για το συμβάν. Στα πλάνα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο νεαρός έχει διαταχθεί να ξαπλώσει στο έδαφος την ώρα που οι αστυνομικοί τον πλησιάζουν.

Ο ένας από αυτούς πλησιάζει με τον σκύλο ο οποίος του επιτίθεται και ο νεαρός ακούγεται να εκλιπαρεί να τον τραβήξουν από πάνω του. Αποδοκιμασίες ακούγονται από το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί.

Άγνωστο το αν το όργανο της τάξης έχασε τον έλεγχο του σκύλου του, ή πλησίασε επίτηδες γνωρίζοντας ότι το ζώο θα επιτεθεί, μιας και έχει λάβει τέτοια εκπαίδευση και σίγουρα δεν έχει το ίδιο την ευθύνη για το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα