Το "τανγκό" Ομπάμα-Κλίντον στο Twitter

Του Μάνου Οικονομίδη

Μην έχετε καμία αμφιβολία… Αν το Twitter είχε ανακαλυφθεί την εποχή του Ανδρέα (ένας ήταν), ο πολιτικός που περισσότερο από κάθε άλλον στην Ιστορία της νεώτερης Ελλάδας (από τα δάνεια της Επανάστασης και μετά) κατανόησε την ψυχολογία της ελληνικής κοινωνίας και παρενέβη στο dna της με τόσο εμβληματικό τρόπο ώστε ακόμη και τον… Γιώργο να δεχθούν οι Έλληνες για πρωθυπουργό, η μετεξέλιξη

του πολιτικού συστήματος θα ήταν αμιγώς… μονοθεματική.

Twitter ωστόσο δεν υπήρχε τότε, στα… τρυφερά πρώτα χρόνια της Αλλαγής. Ενώ, η φοβική κουλτούρα των Ελλήνων πολιτικών του σήμερα, δεν τους επιτρέπει να αφήνουν με αυτοπεποίθηση το αποτύπωμά τους στο πιο “εγκεφαλικό” από τα social media, αλλά να περιορίζονται απλώς σε... δημόσιες σχέσεις και διακίνηση ασήμαντων πληροφοριών.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, αντίθετα, σεργιανίζει η απόλυτη χαρά της πολιτικής επικοινωνίας. Και μια τελείως διαφορετική αισθητική μεταξύ των πολιτικών, που αντιλαμβάνονται ακομπλεξάριστα τη σχέση τους με την κοινωνία στην οποία απευθύνονται. Αλλά και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Περισσότερο ηχηρό παράδειγμα από το “τανγκό” του Μπαράκ Ομπάμα με τον Μπιλ Κλίντον, χθες και σήμερα στο Twitter, δύσκολα θα βρει κανείς. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε φυσικά προσωπικό λογαριασμό στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, από χθες ωστόσο απέκτησε και “προεδρικό”. Έσπευσε μάλιστα να κάνει και τη σχετική πλάκα, υποστηρίζοντας ότι… τον άφησαν να αποκτήσει τον δικό του λογαριασμό ως Πρόεδρος, μετά από 6 χρόνια στον Λευκό Οίκο.

Τον Ομπάμα… προκάλεσε ο Μπιλ Κλίντον, με τον πλέον δημοφιλή Πρόεδρο των τελευταίων δεκαετιών στις ΗΠΑ, να ρωτάει τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, αν η διαχείριση του λογαριασμού αλλάζει ανάλογα με το ποιός είναι ο πλανητάρχης, επειδή “ενδιαφέρεται για έναν φίλο”, υπονοώντας φυσικά τη σύζυγό του, Χίλαρι Κλίντον, απόλυτο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει της αναμέτρησης του 2016.

Ο Ομπάμα φυσικά… σήκωσε το γάντι, και αφού επιβεβαίωσε στον Μπιλ Κλίντον ότι τα κλειδιά του μαγαζιού πηγαίνουν μαζί με τον ένοικό του, τον ρώτησε μήπως θα ενδιαφερόταν για τον λογαριασμό της Πρώτης Κυρίας στο Twitter. Σε μια σαφή αναφορά της ιστορικής στιγμής που θα ζήσουν οι ΗΠΑ, στην περίπτωση που η Χίλαρι Κλίντον εκλεγεί Πρόεδρος στις εκλογές του 2016, με τον Μπιλ Κλίντον να γίνεται ο πρώτος Πρώτος Κύριος...

Keywords
Τυχαία Θέματα