Το πλήρωμα του Super Puma πετούσε 6 ώρες, βράδυ, για να σώσουν 6 λαθρομετανάστες



Μία αποστολή διασώσεως έξι παρανόμων μεταναστών («λαθρομεταναστών») συνολικής διάρκειας έξι ωρών, που έφερε στα όρια της φυσικής αντοχής το πλήρωμα του ελικοπτέρου Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης Διασώσεως (384 ΜΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου και σήμερα η ΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα το εντυπωσιακό βίντεο της επιχειρήσεως αυτής συνολικής διαρκείας περίπου 7:30 λεπτών, στη διεύθυνση http://vimeo.com/106158367

!
Το εντυπωσιακό, αλλά και ενδεικτικό του πόσο «επαγγελματικά» λειτουργεί πλέον ΚΑΙ στο σημείο αυτό η ΠΑ, είναι το γεγονός ότι η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπήθηκε με «δικάμερο» (στην τηλεοπτική γλώσσα), ώστε όλο αυτό το υλικό να αποτελεί – αν ποτέ απαιτηθεί – ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ στοιχείο, υπέρ των ελληνικών θέσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μία κάμερα ήταν στην άτρακτο του ελικοπτέρου για να «γράφει από πάνω», ενώ η δεύτερη φερόταν από τον ένα εκ των δύο διασωστών, αμφότερες προσαρμοσμένες πάνω στα κράνη των μελών του πληρώματος, ώστε τα χέρια να είναι ελεύθερα!
Θυμίζουμε την περίπτωση. Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 00:20, το ελικόπτερο ετοιμότητος Super Puma της 384 ΜΕΔ απογειώθηκε από τη Ρόδο, με σκοπό τη μεταφορά έξι λαθρομεταναστών (τέσσερις άνδρες, μία γυναίκα και ένα παιδί), οι οποίοι είχαν νωρίτερα περισυλλεγεί από τα φορτηγά πλοία CPO “Japan”, σημαίας Μεγάλης Βρετανίας και CMA CGM “Verdi”, σημαίας Λιβερίας. Το ελικόπτερο διήνησε τα 200 ναυτ.μίλια μέχρι την αεροπορική βάση της Σούδας, όπου προσγειώθηκε και ανεφοδιάστηκε με καύσιμο και εν συνεχεία απογειώθηκε εκ νέου για την εκτέλεση της αποστολής. Το Super Puma έφτασε στην περιοχή, 100 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικώς της Κρήτης, κοντά στα όρια με το FIR Μάλτας, στις 04:30 και με συνεχείς ενέργειες ολοκλήρωσε και την επιχείρηση διασώσεως επιτυχώς στις 05:37 το ξημέρωμα. Ακολούθως, το ελικόπτερο μετέφερε με ασφάλεια τους λαθρομετανάστες στην 115 ΠΜ, στη Σούδα, στις 06:31, όπου ανεφοδιάστηκε εκ νέου και επέστρεψε στη συνέχεια στη βάση του στη Ρόδο.
Καθόλου άσχημα και αυτήν τη φορά για …. «αντιπαραγωγικούς»!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα