Αυστηρή απάντηση του Μαξίμου στον Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν είναι πια αποικία

Την έντονη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, με τις οποίες -στην ουσία- ο επικεφαλής του Eurogroup, διεκδικεί την πατρότητα της αναμόρφωσης της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, «πέρασε ο καιρός που η Ελλάδα ήταν αποικία», και σημειώνουν πως ο κ. Βαρουφάκης εξακολουθεί να είναι υπουργός Οικονομικών.

«Πρώτη ανακρίβεια: Δεν τον έδιωξε

και αυτό θα το βρει μπροστά του, γιατί θα είναι εκεί στο επόμενο Eurogroup. Δεύτερον, αν το έλεγε, αν το έθετε έτσι αυτό, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα του απαντούσε αναλόγως», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, με συνέντευξή του στο ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι RTL Nieuws, ανέτρεψε την εκδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

"Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την διαδικασία" ανέφερε για να προσθέσει: "χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο. Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο".

Χαρακτηριστικά, το ολλανδικό δίκτυο επιγράφει τη σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας του: "Ο Ντάισελμπλουμ έδιωξε τον Βαρουφάκη" ενώ στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του Eurogroup τονίζει με νόημα ότι "Χωρίς περαιτέρω δάνεια, η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει", ενώ εξέφρασε και την αντίθεσή του στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος δηλώνοντας: "θα κόστιζε χρήματα, θα δημιουργούσε σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν τον χρόνο για κάτι τέτοιο".

"Η ελληνική κυβέρνηση" "έπαιξε το στοίχημα πως, αν διαπραγματευθεί με εμάς, η ΕΚΤ θα ανοίξει τα γκισέ των ταμείων και θα χαλαρώσει τους κανόνες. Όμως δεν θα υπάρξει εύκολη ρευστότητα μέχρι να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία με το Eurogroup".

Keywords
Τυχαία Θέματα