Μπάχαλο με τις τροπολογίες του Παιδείας

Πρωτοφανείς καταστάσεις βιώνει η Βουλή με τα τερτίπια του Υπουργείου Παιδείας το οποίο μπροστά στη θύελλα διαμαρτυριών της αντιπολίτευσης αλλά και τη δυσαρέσκεια της ίδιας της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου αναγκάστηκε να αποσύρει τέσσερις τροπολογίες για το εκπαιδευτικό σύστημα και να τις επανακαταθέσει ως κατεπείγον νομοσχέδιο.

Συνεχίζοντας την απαράδεκτη πρακτική των άσχετων τροπολογιών, την οποία τόσο είχε καταγγείλει στο παρελθόν

ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή γνωστοποιώντας την κατάθεση τεσσάρων τροπολογιών για το εκπαιδευτικό σύστημα στο άσχετο νομοσχέδιο για την βία στους αθλητικούς χώρους υποστηρίζοντας πως είναι επείγουσα η ανάγκη της άμεσης ψήφισής τους.

Επί της ουσίας ήταν ένα ολόκληρο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με ρυθμίσεις οι οποίες ξεπερνούσαν συνολικά τις 100 σελίδες και αφορούσαν την κατάργηση της τράπεζας των θεμάτων, την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας, τον διαχωρισμό αλλά και τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία και την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης.

Όπως ήταν φυσικό η πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση η οποία χαρακτήρισε κοινοβουλευτικά και πολιτικά απαράδεκτη την πρακτική αυτή , ενώ και οι ΑΝ.ΕΛ εξέφρασαν ενστάσεις ζητώντας την αφαίρεση των τροπολογιών και την κατάθεσή τους ως ενιαίο νομοσχέδιο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όλα τα παραπάνω προκάλεσαν και την αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου με αποτέλεσμα οι τροπολογίες να αφαιρεθούν και να επανακατατεθούν αύριο σε ένα ενιαίο κείμενο ως κατεπείγον νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα