Το ελληνικό ζήτημα θα εξαντληθεί στη σημερινή συνεδρίαση

Μονοήμερη και με χαμηλές προσδοκίες θα είναι τελικά η συνεδρίαση του EuroWorking Group, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες. Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι το ελληνικό ζήτημα θα εξαντληθεί στη σημερινή συνεδρίαση και δεν θα υπάρξει συνέχεια αύριο καθώς «δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα προς περαιτέρω επεξεργασία».

Το στίγμα είχε δώσει από νωρίς εκπρόσωπος της Κομισιόν

δηλώνοντας ότι στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group «θα γίνει μια εκτίμηση για το πού βρίσκονται τώρα τα πράγματα», προσθέτοντας ότι ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται ξανά η λίστα Βαρουφάκη και δημοσιονομικό κενό, για το οποίο οι πιστωτές επιμένουν να υπάρξει ακριβής ποσοτική εκτίμηση. Η ελληνική πλευρά αντιτείνει πως κάτι τέτοιο δεν είναι αυτή τη στιγμή εφικτό, καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμη η μεγάλη συζήτηση για το χρέος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η πλευρά των πιστωτών ζητά και πάλι πιο λεπτομερή τεκμηρίωση και «ποσοτικοποίηση» των μεταρρυθμίσεων καθώς και πιο εντατικούς ρυθμούς στην εργασία των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα