Το ασυμβίβαστο και η παγίδα

Τουλάχιστον δέκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, προβάλλοντας ως επιχείρημα το «Λεφτά δεν υπάρχουν».

Δεν του έφτανε του Ευ. Βενιζέλου η υπονόμευση που υφίσταται από τον Γ. Παπανδρέου

ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων, έχει να διαχειριστεί και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των στενών του συνεργατών, που φιλοδοξούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν εκτυλιχθεί τελευταία σκηνές απείρου κάλλους ανάμεσα στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Ν. Ανδρουλάκη, και τον εκπρόσωπο Τύπου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Στη διαμάχη αυτή, που είχε ως επίκεντρο τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να πήρε το μέρος του Οδ. Κωνσταντινόπουλου, από τον οποίο ζήτησε να παραμείνει βουλευτής και να μην είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή, γεγονός που θα τον υποχρέωνε να υποβάλει και την παραίτησή του.

Στο ερώτημα γιατί ο Βενιζέλος ζήτησε από τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο να συνεχίσει να ασκεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα η απάντηση βρίσκεται στις υποψίες που του γεννήθηκαν ότι ο Ν. Ανδρουλάκης, σε συνεννόηση με τον Κ. Σκανδαλίδη και μερικούς ακόμη βουλευτές, όπως τον Γ. Κουτσούκο, ήθελαν να του στήσουν παγίδα με το «ασυμβίβαστο» για όσα μέλη της Κ.Ο συμμετείχαν στην ευρωλίστα.
Υπήρχε κίνδυνος για τον Ευ. Βενιζέλο να χάσει δικούς του βουλευτές, που θα είχαν παραιτηθεί για να κατέλθουν στις ευρωεκλογές, και θα ήταν ακόμη πιο ευάλωτος στην αμφισβήτηση.

Τώρα τι γίνεται; Το ασυμβίβαστο που έθετε ο Ν. Ανδρουλάκης για τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο το θέτει ο Κωνσταντινόπουλος για τον Ανδρουλάκη, διότι από τη στιγμή που σκοπεύει να κατέλθει υποψήφιος ευρωβουλευτής ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του, για να είναι στην ίδια μοίρα με τους «ανθυποψηφίους» του.

Ρένα και Ρόζα



Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μετά το άνοιγμα που έκανε στο χριστεπώνυμο πλήθος, επιχειρεί να κερδίσει το αστικό ακροατήριο διά της προσεκτικής αποδοκιμασίας των ακραίων, επαναστατικών διακηρύξεων της ριζοσπαστικής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ. Τις προάλλες που βρέθηκε στο συνέδριο που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ιδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ» εξηγούσε στο ακροατήριο ότι η ίδια δεν «συγκινείται από οράματα», αλλά «προγράμματα», έριξε μπηχτές σε όσους ηγούνται πολιτικών και κομματικών προσπαθειών, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως ηγήτορες εξεγερσιακών κινημάτων και φαινομένων», ενώ ήταν ιδιαίτερα καυστική με τους αριστερούς που αναλογίζονται «πού είναι το κίνημα των ανέργων από τους αγώνες». «Το πρώτο που σκέφτομαι και τους το λέω ευθαρσώς είναι “μάλλον δεν έχεις πάρει κάρτα ανεργίας”».

Ανησυχία



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και πλέον συνεργαζόμενου με τη ΔΗΜ.ΑΡ., Χάρη Καστανίδη, υπό τον τίτλο «Εποχή δοκιμασίας». Εκείνοι που πρέπει να ανησυχούν από την εκδήλωση είναι ο Ευ. Βενιζέλος και κάποιοι δικοί του βουλευτές, που πρωτοστάτησαν στην ανατροπή του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ας πάω φυλακή



«Ας πάω φυλακή. Δεν πρόκειται να πληρώσω ούτε ένα ευρώ». Αυτό λέει στους συνομιλητές του ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης για τη χρηματική εγγύηση του 1 εκατομμυρίου ευρώ που του επιβλήθηκε για την υπόθεση των υποκλοπών και των σεναρίων που συνδέονται με το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Ποια, θέλω να ξέρω ποια

Είναι προσωπική οδοντίατρος στενού συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου. Βολιδοσκοπήθηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη για να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, αλλά αρνήθηκε τη σχετική πρόταση. Η αλήθεια είναι πως, εάν το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν συνιστώσα της «Ελιάς», θα έβλεπε με άλλο μάτι την προοπτική αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα