Την… θυσία του Αβραάμ για χάρη του Κατσουράνη σκέπτεται ο Σάντος!

Σαράντα περίπου ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία, η Εθνική μας ομάδα έχει γεμίσει από προβλήματα. Προβλήματα πού υπάρχουν και προβλήματα πού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τις προσεχείς ημέρες, όταν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Σάντος ανακοινώσει την σύνθεση της ελληνικής αποστολής.

Ένα από τα πιο σοβαρά, προέρχεται από κάποιες «διαρροές» από το τμήμα των Εθνικών ομάδων της ΕΠΟ. Σύμφωνα με αυτές, ο Σάντος δεν σκοπεύει να καλέσει στην Εθνική ομάδα τον εμβληματικό αρχηγό του Ολυμπιακού,

τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, προτιμώντας αντ’ αυτού την «λύση» της οπισθοχώρησης του Κώστα Κατσουράνη σε θέση του ενός εκ των δύο στόπερ, εάν και εφ’ όσον παραστεί ανάγκη αναπλήρωσης κάποιου εκ των δύο «βασικών» στο κέντρο της άμυνας, Κώστα Μανωλά και Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Οι δύο αυτοί αμυντικοί είναι και οι μόνοι «σίγουροι» για αυτές τις θέσεις, ενώ, από τη στιγμή πού δεν είναι βέβαιο αν ο Δημήτρης Σιόβας θα μπορέσει να ακολουθήσει την αποστολή, ο Σάντος προσανατολίζεται, όπως είπαμε, στη χρησιμοποίηση του Κατσουράνη, ή του του Λουκά Βύντρα, για εναλλακτικές λύσεις.

Οι διαρροές αυτές, έχουν φτάσει στ’ αυτιά των ανθρώπων του Ολυμπιακού, οι οποίοι, χωρίς να έχουν αντιδράσει, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ευχαριστηθούν με μία τέτοια κίνηση του Σάντος, ο οποίος, άλλωστε, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αμέσως μετά το Μουντιάλ πρόκειται να αναλάβει τον ΠΑΟΚ.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι ένας τυχόν αποκλεισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου από την αποστολή της Εθνικής ομάδας για τη Βραζιλία θα ήταν ένα είδος CASUS BELLI για τους ερυθρόλευκους, δεδομένου ότι :

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, τραυματίστηκε σε αγώνα της Εθνικής ( με την Πολωνία στο EURO 2012 ) ευρισκόμενος στην κορυφαία ίσως καμπή της μεγάλης του καριέρας. Ο τραυματισμός του ήταν βαρύτατος και – σύμφωνα με τα τότε γεγονότα – η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί λόγω της πλημμελούς αντίδρασης του ιατρικού επιτελείου της Εθνικής.

Εκτοτε ο Αβραάμ έκανε τεράστιες προσπάθειες να επανέλθει και να βρεί την παλιά του φόρμα, καταφέρνοντας να συμπληρώσει είκοσι συμμετοχές αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Και βεβαίως, όταν στην ομάδα του πρωταθλητή είχε να αντιμετωπίσει αρχικά το πανίσχυρο δίδυμο των Μανωλά - Σιόβα και στη συνέχεια των Μανωλά – Μαρκάνο.

Στα παιχνίδια πού έπαιξε με τον Ολυμπιακό έγινε φανερό ότι το πρόβλημά του πλέον ήταν καθαρά συμμετοχών, αφού η απόδοσή του ήταν καλύτερη σε κάθε παιχνίδι πού έπαιζε. Τελικά, ο Αβραάμ κατάφερε να αποδείξει ότι απέχει ελάχιστα από τον προ του τραυματισμού απροσπέλαστο αμυντικό και ένα ενδεχόμενο συμμετοχής του στην Εθνική στους τελικούς της Βραζιλίας, θα ήταν απολύτως φυσιολογικό, λόγω και της αγωνιστικής του φόρμας, αλλά και της εμπειρίας του, την οποία δεν διαθέτουν οι άλλοι στόπερ.

Το ενδεχόμενο ενός αποκλεισμού του Αβραάμ και οι αναταράξεις πού θα προκαλέσει, θα προστεθούν στο ήδη τεταμένο κλίμα πού έχει δημιουργηθεί μετά τα επεισόδια του ημιτελικού Κυπέλλου ΠΑΟΚΟλυμπιακού στην Τούμπα. Σχέσεις μεταξύ των διεθνών Κατσουράνη και Μανιάτη, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά και οι πιθανότητες να υπάρξουν κατά τη διάρκεια της αποστολής, είναι μηδαμινές, έως ανύπαρκτες. Εκείνο το οποίο φαίνεται να έχει «εξασφαλιστεί» από τους αρμοδίους της Εθνικής, είναι η «ανοχή» του Γιάννη Μανιάτη στην παρουσία του Κατσουράνη, χωρίς καμία άλλη «υποχώρηση». Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι ο Μανιάτης, ενοχλημένος αφάνταστα από την συμπεριφορά του Κατσουράνη, αρνείται να δεχτεί ακόμα και την συγνώμη του, την οποία ο παίκτης του ΠΑΟΚ ίσως και να είναι διατεθειμένος να εκδηλώσει δημόσια.

Η πιθανότητα λοιπόν «να τα βρούν» οι δύο παίκτες, είναι μηδαμινή, καθ’ ότι ουσιαστικά δεν έχουν … χάσει κάτι πού θα μπορούσαν να … ψάξουν να βρούν. Η διαφορά τους δεν προήλθε από κάποια διαφωνία, ή προσωπική διαφορά. Προήλθε από την επιθετικότητα και την συμπεριφορά μόνον του Κατσουράνη και καθόλου του Μανιάτη, πού υποχρεώθηκε να αντιδράσει, προκληθείς βάναυσα και ευρισκόμενος σε άμυνα.

Αυτή τη στιγμή, βάση και των πληροφοριών πού υπάρχουν, από τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων της Τούμπας, ο μόνος πού θεωρείται βέβαιο ότι θα αποκλειστεί, είναι ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Τζαβέλλας. Αυτού όμως η απουσία, ούτε θα ενοχλήσει κάποιον, ούτε και θα προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις.

Ακριβώς το αντίθετο, θα ήταν πιο σωστό να πούμε …

Μανώλης Γαβαθιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα