Την πρώτη "νέα ΜΟΜΑ" εγκαινιάζει ο Καμμένος

Η τελετή ενεργοποιήσεως της πρώτης από τις συνολικώς τρεις νέες μονάδες κατασκευών του Μηχανικού, που είχε εξαγγείλει από την πρώτη ημέρα της αναλήψεως των νέων του καθηκόντων ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα στην έδρα της στο Λουτράκι Κορινθίας.

Η πρώτη αυτή νέα μονάδα «τύπου ΜΟΜΑ» θα ονομάζεται επισήμως «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» (Διακλαδική Διοίκηση Έργων) και αποστολή της θα έχει την σε

διακλαδικό επίπεδο κατασκευή έργων «ειδικού σκοπού». Στην τελετή, που θα γίνει στο στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού και του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ), προσωπικό και μέσα του οποίου – τουλάχιστον σε πρώτη φάση – θα αποτελούν τη δύναμη της ΔΙΔΕΡΓΩΝ, θα παρευρεθούν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και άλλοι.

Σημειώνεται ότι στο (σχετικά πρόσφατο) παρελθόν, ο Υπουργός έχει δηλώσει ότι συνολικώς θα υπάρχουν τρεις νέες μονάδες «τύπου ΜΟΜΑ», δύο από τις οποίες θα είναι του Στρατού Ξηράς και η τρίτη θα προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία, που έχουν ήδη τις σχετικές υποδομές, μέσα και έμπειρα στελέχη.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα