Λιποθύμησε η αδελφή του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μόλις ξεκίνησε η δεύτερη συνεδρίαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, με το κόμμα που παρίσταται στην Βουλή να καλείται να λογοδοτήσει για δράση εγκληματικής οργάνωσης. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία η αδελφή του Παύλου Φύσσα δεν άντεξε την ένταση και λιποθύμησε.

Με ενδιαφέρον αναμενόταν η στάση που θα κρατούσε η ηγετική

ομάδα της Χρυσής Αυγής, αφού την προηγούμενη φορά δεν παρέστη στο δικαστήριο σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την υπόθεση. Τελικά στο δικαστήριο εμφανίστηκαν οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Δημήτρης Κουκούτσης. Αυτή τη φορά δεν εμφανίστηκαν οι Αρτ. Ματθαιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας που παρέστησαν στην πρώτη συνεδρίαση, ενώ σε γενικές γραμμές οι κατηγορούμενοι που παρίστανται αυτοπροσώπως δεν ξεπερνούν τους 20.

Στο ακροατήριο βρίσκονται η βουλευτής του ΚΚΕ Λιανά Κανέλλη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, οι οποίοι είναι μάρτυρες που πρόκειται να καλέσει η πολιτική αγωγή, ενώ είχαν καταθέσει και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Για τη σημερινή συνεδρίαση άφησε το δικαστήριο, το ζήτημα της παράστασης πολιτική αγωγής, αλλά και το θέμα της ακαταλληλότητας της δικαστικής αίθουσας, παρά τις εκκλήσεις τόσο πληρεξουσίων δικηγόρων όσο και των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ που βρίσκονταν στο χώρο την προηγούμενη φορά. Μάλιστα, το λόγο είχε ζητήσει ο δήμαρχος Κορυδαλλού τονίζοντας ότι δεν μπορεί να κλείσουν πάλι τα σχολεία για μια ημέρα, αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση. Αντίστοιχα, ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδακης είχε ζητήσει να παραχωρηθεί η αίθουσα τελετών του εφετείου, με την εισαγγελέα να του απαντά ότι είναι κατειλημμένη από άλλες δίκες.
Αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχει περίπτωση εκ νέου διακοπής της δίκης σε περίπτωση που ο διορισμένος συνήγορος του κατηγορούμενου που δεν είχε δικηγόρο, ζητήσει χρόνο για να λάβει γνώση της δικογραφίας. Πάντως σε κάθε περίπτωση -κατά πληροφορίες- το δικαστήριο θα πραγματοποιήσει μια ακόμη συνεδρίαση και θα διακόψει λόγω των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινούν σε λίγες μέρες, καθώς η περιοχή είναι γεμάτη σχολεία.
Σ.Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα