Την ευθύνη στους δανειστές ρίχνει η κυβέρνηση

Παρά το γεγονός ότι σφίγγει η θηλιά ολοένα και περισσότερο γύρω από την Ελλάδα, δανειστές, Ευρώπη και ΔΝΤ φαίνεται ότι θα φέρουν ακόμη σε πιο δύσκολη θέση την χώρα μας, απέναντι στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία, παρά το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι επί της ουσίας η σύγκλιση ανάμεσα

στις δύο πλευρές έχει φτάσει τουλάχιστον στο 85% με 90% και είναι εφικτό και πιθανόν να υπάρξει συμφωνία σύντομα. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «συγκρούσεις της τελευταίας στιγμής» και για «προσπάθεια των διαφόρων εμπλεκομένων πλευρών στη διαπραγμάτευση να κερδίσουν κάτι την ύστατη ώρα».

Ωστόσο και πριν αποδειχθεί η ορθότητα αυτών των εκτιμήσεων και πληροφοριών, η κατάσταση δείχνει χειρότερη σε αυτό το τρίμηνο των διαπραγματεύσεων: Η κυβέρνηση μιλά ευθέως για αδιέξοδο, που έχει προκληθεί με αποκλειστική ευθύνη των δανειστών και εξαιτίας των διαφωνιών που υπάρχουν ανάμεσα σε ΔΕΝ και της ευρωπαϊκής πλευράς. Και διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να προωθήσει καμία από τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις εάν δεν ξεκαθαριστούν τα θέματα. Από την πλευρά τους οι δανειστές εξακολουθούν να πιέζουν σε όλα τα μέτωπα και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη «απαιτούν από την Αθήνα πλήρη υποταγή και αποδοχή του e-mail Χαρδούβελη».

Keywords
Τυχαία Θέματα