Τη Σχολή Ευελπίδων επισκέφτηκε η Αλβανίδα Υπουργός Άμυνας

Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, βρέθηκε σήμερα η Υπουργός Αμύνης της Αλβανίας Μιμή Κοντέλη, στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεως που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Όπως η ίδια η Υπουργός είχε δηλώσει μετά τη χθεσινή επαφή της με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο, ένας από τους στόχους που επικεντρώθηκε η προσπάθεια κατακόρυφης αναβαθμίσεως της

ελληνοαλβανικής αμυντικής συνεργασίας είναι και αυτός της εκπαιδεύσεως νεαρών Αλβανών σπουδαστών στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στη Σ.Σ.Ε. φοιτούν πέντε Αλβανοί σπουδαστές και άλλοι δύο προετοιμάζονται για του χρόνου στο ειδικό τμήμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσης, ενώ συνολικά σε όλες τις παραγωγικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ελληνικών Ε.Δ. φοιτούν 35 Αλβανοί σπουδαστές και σπουδάστριες.

Την ΥΠΑΜ της Αλβανίας και τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκε ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Βελεγράκης, ο οποίος μαζί με τους στρατιωτικούς και επιστημονικούς επιτελείς του την ενημέρωσε για το έργο και τις εκπαιδευτικές δυνατότητες της Σχολής, ενώ ξεναγήθηκε και στο εντυπωσιακό Μουσείο της Σ.Σ.Ε., έχοντας ως ξεναγό Ελληνομαθή Αλβανό σπουδαστή της Σχολής.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα