Η Δημοκρατία σταμάτησε στα διόδια, του Δημήτρη Σακατζή

Tweet

Η Δημοκρατία σταμάτησε στα διόδια

Την περσινή χρονιά η Κυβέρνηση Σαμαρά ξεκίνησε τις μεταρρυθμίσεις και στο χώρο της Παιδείας. Αναβάθμισε λοιπόν την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, καταργώντας τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες και στερώντας από το ένα τρίτο των μαθητών που τις επέλεγαν το δικαίωμα των σπουδών σε επαγγέλματα που παρείχαν άμεση εργασιακή απορρόφηση. Την

απόφαση αυτή υποδέχτηκαν με μεγάλη επιφυλακτικότητα τα ιδιωτικά ΙΕΚ, γιατί δεν είχαν τις απαιτούμενες κτηριακές εγκαταστάσεις για να υποδεχτούν όλο αυτό τον όγκο των μαθητών.

Στη συνέχεια προχώρησε στον εξορθολογισμό του δημοσίου, μετατάσσοντας εκπαιδευτικούς της ειδικότητας της Βρεφονηπιοκομίας, με πλούσιο βιογραφικό στην εκπαίδευση και χρόνια παιδαγωγικής εμπειρίας, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων. Μετά από αυτό, τα ιδιωτικά ΙΕΚ νιώθουν να ενισχύεται ο ανταγωνισμός, καθώς δεν υπάρχουν πλέον οι αντίστοιχοι καθηγητές να διδάξουν στα δημόσια ΙΕΚ.

Παράλληλα, εισάγει την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, απολύοντας τους μόνους εκπαιδευτικούς που έχουν αξιολογηθεί για να μπουν σε αυτή. Τους εκπαιδευτικούς που κέρδισαν μια θέση μέσω του αξιολογικού μηχανισμού των γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ. Ενώ τέλος, ενισχύει την αξιοκρατία στο δημόσιο, κρατώντας όσους διόρισαν οι πολιτικοί μέσω γνωριμιών και απολύοντας αξιοκρατικά διορισμένους εκπαιδευτικούς. Απολύει δηλαδή περίπου 80 Γιατρούς, 60 Οδοντίατρους, 230 Νοσηλευτές ΑΤΕΙ, 50 Νοσηλευτές ΑΕΙ, 45 Φυσικοθεραπευτές κ.α. Μετά από αυτές τις αποφάσεις τα ιδιωτικά ΙΕΚ δέχονται ισχυρό πλήγμα, ενώ το δημόσιο αναβαθμίζεται.

Απέναντι στην ορθολογική και τίμια προσπάθεια της Κυβέρνησης, βρίσκονται ορισμένοι βολεμένοι εκπαιδευτικοί που δεν είχαν μάθει να εργάζονται. Επαγγελματίες αντιρρησίες, κομματικοί εντεταλμένοι, με κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο στα σχολεία τους, με μεταπτυχιακά, διδακτορικά και μερικοί βραβευμένοι από το υπουργείο. Αυτοί λοιπόν οι εκπαιδευτικοί, που δυστυχώς βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και έχουν διαβρώσει το δημόσιο σχολείο, αποφάσισαν το Σάββατο 11 Ιανουαρίου να συγκεντρωθούν στα διόδια του Πυργετού για να διαμαρτυρηθούν. Απέναντι στον παραλογισμό τους η Κυβέρνηση αποφάσισε να αντιτάξει 8 διμοιρίες των ΜΑΤ, για να διασφαλίσει τη Δημοκρατία. Απαγόρευσε τη συνάθροιση, μην επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς που κατέβηκαν από τη Βόρεια Ελλάδα να συναντηθούν με τους συναδέλφους τους από την άλλη πλευρά. Οι άντρες των ΜΑΤ χρησιμοποίησαν σε μικρό βαθμό χημικά, ώστε να εξοικειώνονται οι πολίτες σε περίπτωση χημικού πολέμου και χτύπησαν με ευγενικό τρόπο όσους ανεγκέφαλους επιχείρησαν να συναντηθούν με τους συναδέλφους τους. Όσοι από τους άντρες των ΜΑΤ, σύμφωνα με μαρτυρίες των εκπαιδευτικών, επέδειξαν ευγένεια, διαλλακτικότητα και ανθρωπιά, εγκαλούνται γιατί με αυτά δεν μπορούν να προασπίσουν τη Δημοκρατία μας.

Ορισμένες μάλιστα γυναίκες εκπαιδευτικοί, επιχείρησαν καθήμενες στο οδόστρωμα να κλείσουν συμβολικά τα διόδια για ένα λεπτό όπως οι ίδιες παρακαλούσαν. Η επέμβαση ήταν άμεση ώστε να τις προστατεύσουν από τα κρυοπαγήματα χειμώνα καιρό. Από την άλλη, προέχει η Δημοκρατία και η ομαλή διέλευση των νομοταγών πολιτών που δεν φταίνε σε τίποτα να ταλαιπωρούνται. Η χώρα βρίσκεται σε κρίση και μόνο έτσι θα βγει από αυτή. Ο μόνος που έχει δικαίωμα να απαγορεύει τη διέλευση των διοδίων, για το δημόσιο καλό, είναι η Κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό, απαγορεύτηκε στα λεωφορεία των εκπαιδευτικών από τη Βόρεια Ελλάδα να περάσουν τα διόδια του Πυργετού και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, όπου θα γινόταν ειρηνική διαδήλωση. Τέτοιες διαδηλώσεις είναι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία μας. Η Κυβέρνηση έχει πάρει μια καθαρή απόφαση: να διασφαλίσει τη Δημοκρατία, ακόμη και αν χρειαστεί να την καταργήσει.

Με εκτίμηση,

Σακατζής Δημήτρης

Χατζημιχάλη 6,

Λάρισα

Τηλ 694325155, 2410-617741

[email protected]

Tags: Δημήτρης ΣακατζήςΠυργετόςδιαθεσιμότηταΛάρισααπολύσεις εκπαιδευτικών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα