Τι είδαν οι Ρώσοι στην Αθήνα

Επίσημη αναφορά για τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ «ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη της εμπορικής- οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας με έμφαση στον ενεργειακό τομέα (και) αναλύθηκε η κατάσταση στη νομική- θεσμική βάση των διμερών σχέσεων».

«Έγινε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων διεθνούς θεματολογίας, συμπεριλαμβανομένης της εξέλιξης της κατάστασης γύρω από τη Συρία,

την Αίγυπτο, συνολικά την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Στο πλαίσιο της επικείμενης Προεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι πλευρές συζήτησαν αναλυτικά τις ποικίλες απόψεις των σχέσεων Ρωσίας και ΕΕ».

Επίσης «αντιπαραβλήθηκαν οι προσεγγίσεις σε ζητήματα εδραίωσης της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης με έμφαση στη διευθέτηση του Κοσόβου, της Βοσνίας και της Κύπρου. Διαπιστώθηκε σύμπτωση είτε εγγύτητα των αξιολογήσεων θεμελιωδών παγκοσμίων και περιφερειακών προβλημάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα