"Βόμβα" από τον Σταϊκούρα: Ανοίγει θέμα κουρέματος!

Την εκτίμηση ότι φέτος θα επιτευχθεί ένα «μικρό αλλά βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους, τουλάχιστον, 400 εκατ. ευρώ», εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας».

Όπως είπε μάλιστα ο Σταϊκούρας, πρόκειται για «συντηρητική εκτίμηση», ενώ η συγκεκριμένη επίδοση σε όρους κυκλικά διορθωμένου πρωτογενούς πλεονάσματος είναι η υψηλότερη μεταξύ όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Μία από τις προτεραιότητες που

έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είναι η ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε χαρακτηριστικά «Επιθυμούμε και επιδιώκουμε να διευθετηθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατό, με άμεσο και καθαρό τρόπο. Βέβαια, είναι θέμα δυναμικό και πολυσύνθετο.Υπάρχει μία σειρά από παράγοντες που τα επηρεάζουν. Ρεαλιστικές λύσεις και τεχνικές υπάρχουν. Ισως απαιτηθούν και ισχυρότερα εργαλεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σταϊκούρας, μιλώντας σε ημερίδα του ΚΕΠΕ, ενισχύοντας την αίσθηση ότι η Αθήνα επισήμως δεν θέτει στη παρούσα φάση ζήτημα «κουρέματος» αλλά περιμένει τη κατάλληλη στιγμή και τις κατάλληλες συνθήκες για να ανοίξει τη συζήτηση.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μπορεί να μην κατονόμασε το "κούρεμα" ως λύση ωστόσο με τα λεγόμενα του έδειξε ότι υπάρχει σαν σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού του οικονομικού επιτελείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα