Θα καθυστερήσει η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση επισημαίνει το Bloomberg

Δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα ούτε με την συμφωνία, ούτε ακόμη κι αν ο Αλέξης Τσίπρας εξασφαλίσει τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ που ζητάει από τους δανειστές, επισημαίνει με σημερινό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Καλεί μάλιστα τους Έλληνες να συνηθίσουν αυτό το παιχνίδι του ποντικιού με την γάτα που παίζει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Σύμφωνα με αναλυτές της Nomura

International Plc, η Ελλάδα χρειάζεται ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το πρόβλημα είναι πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει αυτά τα χρήματα να δοθούν στη χώρα του με τους δικούς του όρους αντί για τους όρους των χωρών που συνεισέφεραν στα δάνεια.

Το τελευταίο επεισόδιο του πενταετούς «σήριαλ» των διαπραγματεύσεων έχει επικεντρωθεί στην εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα, το οποίο λήγει στο τέλος του Ιουνίου. Το επίμαχο ποσό ισοδυναμεί περίπου με τις αποπληρωμές ομολόγων που πρέπει να καταβάλλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αυτό΄είναι το πρόβλημα των πολιτικών που αγωνίζονται να αποφύγουν τη χρεοκοπία: Ακόμα και αν η Ελλάδα καταφέρει με κάποιο τρόπο να τα βγάλει πέρα μέχρι τον Αύγουστο, αντιμετωπίζει ένα χρηματοδοτικό έλλειμμα ύψους τουλάχιστον 25 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2016. Αυτό είναι πιθανό να επιδεινωθεί, καθώς η οικονομία βουλιάζει όλο και βαθύτερα στην ύφεση και τα φορολογικά έσοδα μειώνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα