Τασούλας: Θεωρώ πιο πιθανό να μην έχουμε συμφωνία

Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κώστας Τασούλας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα στηρίξει την ενδεχόμενη συμφωνία ο κ. Τασούλας τόνισε ότι "Νοιώθω σαν να με ερωτάνε αν θα βαφτίσω ένα παιδί το οποίο δεν έχει γεννηθεί ακόμη και του οποίου οι γονείς δεν θέλουν να κάνουν και παιδί. Δηλαδή δεν παραδοξολογώ τώρα, ούτε θέλω να αποφύγω την συζήτηση. Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ και ο αρχηγός της προτρέπουν την κυβέρνηση να κλείσει χθες όπως λέει συμφωνία

και προφανώς η ΝΔ είναι το κόμμα το οποίο είναι η εγγύηση της ευρωπαϊκής θέσης της χώρας. Άρα όλα αυτά είναι σημάδια λογικής και σημάδια υποστήριξης αυτού του προσανατολισμού της χώρας. Από εκεί και πέρα τι θέλετε να σας πω, ότι θα ψηφίσω κάτι που δεν το ξέρω και κάτι που εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ προβληματικό ακόμα και να υπάρξει με αυτά που βλέπω γύρω μου; Στο τέλος θα μας ρωτήσετε γιατί δεν συνάπτουμε εμείς συμφωνία να την φέρουμε εμείς στην Βουλή και να την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜ.: Επειδή το πιο πιθανό είναι η συμφωνία να γίνει…
Κ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Εγώ διαφωνώ. Θεωρώ ότι το πιο πιθανό είναι να μην γίνει συμφωνία. Εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο αλλοπρόσαλλος. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει Τσίπρας και Λαφαζάνης, είναι ένα πράγμα και το αυτό. Δεν έχω αυτή την αφελή ή την αισιόδοξη τοποθέτηση που έχουν πολύ στο χώρο μας ή και στον δικό σας χώρο, ότι ο Τσίπρας είναι κάτι ξεχωριστό και τον βασανίζουν οι ακραίοι.
Θεωρώ ότι είναι ένα ίδιο πολιτικό σκεπτικό, απλώς είναι πιο συμπαθείς στην όψη και νομίζουμε εμείς επειδή θέλουμε να νομίζουμε ότι θα τα βάλει με τους ακραίους και θα τους νικήσει.
Όλο το σύστημα είναι ακραίο, όλοι αυτοί που μας κυβερνάνε είναι ακραίοι, αντιευρωπαϊστές. Πάτησαν πάνω στην κακουχία του ελληνικού λάου, όντως, τους υπερψήφισε ο ελληνικός λαός μέσα στην κακουχία τους και μέσα στην επιθυμία του να εκδικηθεί και να τιμωρήσει και τώρα έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα και είναι τριτεύον το ερώτημα τι θα κάνει η ΝΔ.
Ας γίνει συμφωνία και θα κάνουμε τον σταυρό μας. Δεν είναι η ΝΔ που θα θέσει σε αμφισβήτηση τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, επ’ ουδενί. Αρκεί να υπάρξει συμφωνία, αρκεί να έχει αυτόν τον προσανατολισμό και αρκεί να έχει στοιχεία που βγάζουν την χώρα από την κρίση.

Δεν απειλείται η χώρα από την ΝΔ, δεν υπάρχει τέτοιος φόβος κανένας. Μια συμφωνία η οποία κατοχυρώνει την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και οδηγεί την χώρα έξω από την περιπέτεια στην όποια έχει μπλέξει τα τελευταία χρόνια προφανώς και θα την ψηφίσουμε, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση. Καταρχήν είμαι θετικός, μόνο που δεν βλέπω συμφωνία, αυτό είναι το πρόβλημα.
Εγώ πιστεύω αυτά που ακούω από το ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι η Ευρώπη είναι εχθροί, πιστεύω ότι θέλουν μια άλλη Ελλάδα, πιστεύω ότι είναι εκτός ευρωπαϊκής λογικής. Πιστεύω ότι έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα.

ΔΗΜ. : Δεν εκπέμπει βέβαια αυτό ο πρωθυπουργός, εκπέμπει διαφορετικά μηνύματα

Κ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Δεν τον μελετάτε όσο πρέπει και προφανώς παρασύρεστε από την επιθυμία σας. Ελπίζω να κάνω λάθος. Ακόμη και αν πάει καλά μια λογική συμφωνία και ψηφιστεί ακόμα και ευρύτερα, να ξέρετε ότι δεν μπορεί η αντιπολίτευση να μετατραπεί σε κυβέρνηση και να εφαρμόζει συμφωνίες. Διότι εγώ σας λέω ότι στιγμιαία ψηφίζεται η συμφωνία και περνιούνται διάφοροι σκόπελοι κι εγώ διαψεύδομαι παταγωδώς. Μετά ποιος θα εφαρμόσει την συμφωνία; Ποιος θα κάνει ιδιωτικοποιήσεις όταν όλοι αυτοί έχουν βαλθεί να γκρεμίσουν τον καπιταλισμό παγκοσμίως και έχουν βαλθεί να διχάζουν την Ελλάδα χωρίζοντας την σε προδότες μνημονιακούς και σε απελευθερωτές. Ποιος θα τα εφαρμόσει αυτά; Και ποιος θα εμπνευστεί από μια διχασμένη Ελλάδα που ο κ. Τσίπρας οικοδομεί;

ΔΗΜ.: Στο θέμα της εφαρμογής έχετε δίκιο, ακόμη και αν ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία ακόμη και αν συμβεί αυτό είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν προβληματισμοί. Εδώ υπήρχαν και στις προηγούμενες κυβερνήσεις προβληματισμοί επί των ψηφοφοριών των εφαρμοστικών νόμων.

Κ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Βεβαίως και υπήρχαν άλλα είχαμε μπει σε μια σειρά, αυτή τη σειρά την τινάξαμε στον αέρα. Τώρα να δούμε πως θα αποκαταστήσουμε μια καινούργια σειρά.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα υπάρξει πολιτικό ζήτημα στην περίπτωση που δεν ψηφίσουν τη συμφωνία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και την ψηφίσουν τα άλλα κόμματα

Κ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Εννοείται διότι ακόμα και να συμπληρωθεί η απώλεια δεν συμπληρώνεται η άρση της εμπιστοσύνης. Και όλη αυτή η ιστορία περί ΝΔ, τι θα κάνει, το οποίο δεν υπήρχε όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν ρωτάγε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεσοπρόθεσμο ή στο οτιδήποτε άλλο, αλλά εν πάση περιπτώσει.

ΔΗΜ: Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ρώταγε κανείς γιατί ήτανε απόλυτος

Κ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και απόλυτος και ήταν και ένα είδος προστατευόμενου είδους γιατί συμπίπτει με την γενικότερη νοοτροπία μας ότι ξέρουμε τι δεν θέλουμε. Ενώ η νοοτροπία του να ξέρεις τι θέλεις είναι η πιο δύσκολη και η πιο μειοψηφική.
Αυτή η ιστορία για το τι θα κάνει η ΝΔ θολώνει ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα και πολύ πιο σημαντικό το οποίο είναι ότι αν χρειαστεί η ΝΔ για να υπερψηφιστεί η συμφωνία αυτό σημαίνει ότι θα έχει υπάρξει παύση της ισχύος της δεδηλωμένης. Δεν έχουμε καθεστώς κυβερνώσας Βουλής δηλαδή δεν μπορεί αυτό συνεχώς να διαρθρώνεται μια προσθήκη ψήφων από τα άλλα κόμματα. Δεν μπορεί αυτό να γίνεται συνεχώς.
Αυτό μπορεί να γίνει στην συμφωνία ενδεχομένως, αυτό θα είναι ένα τεράστιο ταρακούνημα αμφισβήτησης της δεδηλωμένης. Αν αυτό δεν λυθεί άμεσα από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ η παύση της δεδηλωμένης θα είναι μόνιμη, οπότε θα έχουμε πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης.
Η συζήτηση για το τι θα κάνει η ΝΔ συσκοτίζει το γεγονός ότι για να έρθει η ΝΔ και να συμπληρώσει πάει να πει ότι κάτι θα λείψει. Και αυτό που θα λείψει θα είναι η δεδηλωμένη. Εμείς ρίχνουμε τώρα φως στο σκότος, πριν ήταν σκότος.

Keywords
Τυχαία Θέματα