Τα βάζει με την Τρόικα η κυβέρνηση!

Μονομερώς θα καταθέσει απ' ότι φαίνεται η κυβέρνηση την τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς,καθώς υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις όμως δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών.

Χωρίς συμφωνία για πλειστηριασμούς και Αμυντικές Βιομηχανίες αναχωρεί η Τρόικα, που θα επιστρέψει τον Ιανουάριο με στόχο να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου. Όπως επιβεβαίωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα

ζητάει ισοδύναμο μέτρο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει το χαμηλό ΦΠΑ 13% στον τομέα της εστίασης. Ερωτηθείς τι μέτρο θα είναι αυτό, απάντησε διαρθρωτικό. Ακολούθησε συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, με τον Τόμσεν να δηλώνει κατά την αποχώρησή του ότι: "Καταγράψαμε κάποια πρόοδο, θα επιστρέψουμε τον Ιανουάριο.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης: "Καταγράψαμε σημαντική πρόοδο και αισιοδοξούμε ότι έχρι αύριο θα υπάρξει συμφωνία καταρχάς στο euroworking group και στη συνέχεια στο Eurogroup εννοώντας ότι η ελληνική πλευρά αναμένει την Τρίτη την έγκριση του 1 δισ. ευρώ που εξαρτάται από την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ".

Keywords
Τυχαία Θέματα